De Croo deelt 10 tips voor een veilige zomer

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft tien tips uit de doeken gedaan voor een veilige zomer. Volgens een van de aanbevelingen hoeven mondmaskers niet langer wanneer heel het gezelschap is gevaccineerd. Niet-gevaccineerden worden dan weer sterk aangeraden om zelftesten te gebruiken. Nog op de lijst met aanbevelingen: geef de voorkeur aan buiten afspreken en hou het ook op reis veilig.

16 reacties

 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Er zou beter een reisverbod gelden, want de kans is groot dat vakantiegangers een of andere coronavariant binnenbrengen. Dan zijn alle opofferingen voor niets geweest en begint het circus (en vooral het gezeur) opnieuw: vrijheidsbeperkende maatregelen, overvolle ziekenhuizen, uitstel andere medische ingrepen (lees: nog meer doden). Wie slim is, gaat niet met vakantie naar het buitenland. Helaas, zijn mensen geen ezels, want dan zouden ze zich geen twee keer aan dezelfde steen stoten ;-)
 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  De beste tip zou zijn: ga niet op reis en blijf deze zomer thuis. Voor men het in de gaten heeft, wordt er weer een exotische coronavariant ingevoerd en is er weer een lockdown (Bye bye vrijheid). Dan kunnen de "reislustigen" weer zeuren. Op dit moment tiert de Indiase coronavariant welig in Groot-Brittannië en het is een publiek geheim dat de Britten massaal op vakantie vertrekken. Daar moet geen tekeningetje bij gemaakt worden...
 • patrick van den broeck

  2 maanden geleden
  Wat doen de mensen die geen internet of pc of smartphone hebben ? Zijn er ook documenten op papier verkrijgbaar ? Downloaden kan toch niet iedereen !
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  Betuttelen dat kan hij als de beste. 10 tips die niks voorstellen. Blijf thuis en wacht tot het virus geen grip meer heeft. Dat virus laat zich niet commanderen door een media geil groepje van politiekers. DE CROO speelt graag de slimme schoolmeester.
 • Rik Clarysse

  2 maanden geleden
  Ik ben volledig gevaccineerd en toch zal ik thuis blijven tot de vaccinatiecampagne voorbij is. Dan zal het wellicht tijd zijn voor mijn derde prik.