Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Croo bindt strijd aan met fake news

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) bindt de strijd aan met fake news. Hij schakelt een expertengroep in en lanceert een burgerbevraging om tot gedragen voorstellen te komen. Dat kondigde hij vandaag aan tijdens een persconferentie in de Financietoren.

38 reacties

 • Karel Flanders

  3 jaar geleden
  Dus alle media die destijds schreef dat Irak massavernietiginigswapens had, zullen vanaf nu op de vingers getikt worden? Wat een klucht, 'ze' willen enkel dat 'hun' waarheid geschreven wordt.
 • Patrick morel

  3 jaar geleden
  Fake news, iedere verkiezing wordt er van alles beloofd en wijsgemaakt..
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Ach zo?Gaat decroo de leugenpers opleggen om enkel aan objectieve berichtgeving van FEITEN te doen ipv gekleurde, gemanipuleerde propaganda van politieke broodheren om de publieke opinie te beïnvloeden?Dat decroo dan maar bij zichzelf en de politiek begint,elke dag komen ze ons blaaskes wijsmaken, de leugenaars!Dit is toestemming vragen aan de burger om censuur toe te passen zodat enkel nog politiek correcte brol mag verspreid worden!
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Fake, fake, fake, alles wordt fake dank zij Trump. En onze ministers hebben dat overgenomen. Alles wat hen schaadt wordt nu fake en wee degene die hun verklaringen dwarst:, want dat wordt fake. Fake het nieuwste speel-woordje dat een politieke lading heeft.
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Het is toch raar hoeveel expertengroepen er rond deze regering draaien en hoe dikwijls ze worden ter hulp geroepen. Wanneer een minister onzeker is van iets dan worden "experten" ter hulp geroepen. De factuur voor een dergelijke expertise is natuurlijk geen fake. Het resultaat echter veelal wel.