Premier Alexander De Croo tijdens een bezoek aan het vaccinatiecentrum Flanders Expo in Gent.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo tijdens een bezoek aan het vaccinatiecentrum Flanders Expo in Gent. © BELGA

De Croo: "1 op de 3 volwassenen kreeg eerste prik, België staat op nummer vijf in EU”

Premier Alexander De Croo ziet dat België het nummer vijf in Europa is, in de rangorde van landen die hun inwoners al een eerste prik gaven van een coronavaccin. Dat meldde de eerste minister vandaag trots na afloop van zijn bezoek aan het vaccinatiecentrum van Flanders Expo in Gent. Daar sprak hij met medewerkers en mensen die gevaccineerd werden.

83 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Veerle Heeren (CD&V), burgemeester van Sint-Truiden, en enkele van haar familieleden en medewerkers zouden al in maart gevaccineerd zijn, terwijl ze toen nog niet aan de beurt waren. Het Belang van Limburg kon documenten van een lokale nieuwswebsite inzien die dit bewijzen, maar de burgemeester reageert met 'geen commentaar'.
 • Jean De Grande

  1 maand geleden
  En waar staat europa in de wereld? plaats 5 op 5 continenten? Zelfs Congo en Iran doen het beter en dat zijn ontwikkelingslanden.
 • Luc Vertaelen

  1 maand geleden
  Hoe zit dat met mijn ouders 89 en nog altijd niets gekregen
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  Genoeg kritiek, laat het voor 1 keer goed nieuws zijn.
 • joannes Roderigas

  1 maand geleden
  ze vertellen er niet bij dat men begint te tellen van onder af.
 1. Politie zet gloednieuw anti-drone-wapen in tijdens NAVO-top in Brussel

  Politie zet gloednieuw an­ti-dro­ne-wa­pen in tijdens NAVO-top in Brussel

  De lokale politiezones van Brussel Hoofstad/Elsene en Antwerpen hebben tijdens de NAVO-top een zogenaamd ‘counter drone dispositief’ ingezet, om te voorkomen dat drones van burgers al of niet bewust boven of in de onmiddellijke buurt van de NAVO-site zouden komen vliegen. Ze kregen voor het gebruik van de ‘SkyWall’ de steun van de Republikeinse Garde van de Franse Gendarmerie, zegt Ilse Van de keere, woordvoerster van de Brusselse lokale politie.
 2. ASSISEN. Kinderen getuigen op Folterproces. “Mama deed haar zin met tante”
  PREMIUM

  ASSISEN. Kinderen getuigen op Folterpro­ces. “Mama deed haar zin met tante”

  Ze had geen “goesting” om te komen getuigen, zo liet dochter Lorinda B. (19) op voorhand weten. Begrijpelijk. In het dossier wordt ze door sommigen met een deel van de zonden overladen. Ze zou thuis niet alleen stokebrand gespeeld hebben tussen haar folterende moeder en haar lijdende tante, ze zou het slachtoffer ook zelf geslagen hebben. De jury drong dus aan om de dochter van beschuldigde Martine Haustraete (55) toch te zien. Of zoals de voorzitter het formuleerde: “Mijn taak hier is de waarheid achterhalen. En een deel van die waarheid ben jij!”