Voor Pieter De Crem mogen de uitgaven van een volgende regering “niet worden afgewenteld op het noorden van het land”.
Volledig scherm
Voor Pieter De Crem mogen de uitgaven van een volgende regering “niet worden afgewenteld op het noorden van het land”. © BELGA

De Crem wil N-VA'er aan zet: "Opdracht Magnette lijkt aan einde van bobijn gekomen”

Na Open Vld reageert ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) afwijzend op de informateursnota van Paul Magnette. Een aantal punten uit die tekst zijn voor de christendemocraten onbespreekbaar. De Crem heeft ook de indruk dat de opdracht van de PS-voorzitter stilaan "aan het einde van de bobijn" is gekomen en oppert dat het tijd is om een N-VA'er het veld in te sturen.

178 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Terug stemmen is de korste pijn .NVA en VB en PVDA zukllen sprongen vooruit maken na het gesjoemel van de huidige partijen .
 • Peter Hegge

  1 jaar geleden
  Mr. De Crem, Merkel is ook aan het einde van haar bobijn en dan gaat de duikvlucht van de centrumpartijen in de hele EU echt op snelheid komen. De cd&v is dan de kapstok kwijt. Dat komt de eerst komende jaren niet meer goed.
 • joannes Roderigas

  1 jaar geleden
  HET GENE HIJ WIL IS OM IN DE BELANGSTELLING TE KOMEN ALS TOP POLITIEKER ZONDER GEDAAN TE HEBBEN DAN ZIJN ZAKKEN VOLGESTOPT EN IEDEREEN BEDRGEN HEEFT.
 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  Het is eigenlijk wel grappig, die redenering van links: "NVA, stap nu in een regering met de PS, en bewijs zo dat u ongelijk hebt met uw confederalisme". Nee, beetje ernstig blijven aub. Wie wil bewijzen dat het confederalisme niet de oplossing is, moet maar een regering vormen met de partijen die confederalisme afwijzen. Overigens, Bert Van Elst: kan u me zeggen wanneer en hoe het VB 50% gaat halen in Wallonië om de grondwet te kunnen wijzigen?
 • Patrick Hermans

  1 jaar geleden
  Terug gaan stemmen gewoon doen
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser