Minister van Binnelandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnelandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). © Photo News

De Crem vraagt burgemeesters recht om te betogen te beperken

Binnenland“Ik vraag uitdrukkelijk om het recht om te betogen in uw gemeente te beperken of om - indien echt noodzakelijk - een betoging te verbieden.” In een brief aan de burgemeesters van de steden en gemeenten in België, die ook aan de provinciegouverneurs is bezorgd, roept minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) op om in het kader van de coronamaatregelen het recht op betogen in te perken.

9 reacties

 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Een goede maatregel van De Crem op voorwaarde dat hij slechts geldt zolang de coronamaatregelen gelden. Die nultolerantie voor geweld tegen politie en hulpdiensten moet uiteraard wel permanent zijn. Niet alleen burgemeesters en gouverneurs moeten die toepassen maar ook, en vooral, rechters.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Hij is nog van de oude CVP stempel. Toen de D van democratisch nog niet in hun naam stond. En eigenlijk staat die D in CD&V daar ook niets te doen.
 • Joël Bornbergen

  2 jaar geleden
  I zou gaan willen betogen om de Heer De Crem af te zetten na zo'n uitspraak !! Betogingen mogen niet verboden worden omdat dat rechtstreeks effect heeft op de vrije meningsuiting, als ze geen betogingen willen, moeten ze maar geen reden geven... Zo'n uitspraak is wat China nu doet in HK, gewoon verbieden en dan zijde er vanaf...
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  men zegt altijd "vragen is vrij"... een neen of een ja kan je krijgen. Een wetgeving zonder achterpoortjes en duidelijkheid (-met een verklaring van het "waarom" -) zal in dit land veel misopvattingen oplossen.
 • robert van puyenbroeck

  2 jaar geleden
  Waarom worden politici altijd wakker als het kalf al is verdronken en als de burgemeester niet naar U luisterde had U de betoging moeten verbieden, maar nu uw paraplu opendoen is makkelijk en typisch voor een politieker.