Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). © rv

De Crem aan de tand gevoeld over antiracismebetoging, maar legt verantwoordelijkheid bij Brusselse autoriteiten

Tijdens het actualiteitsdebat in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken kreeg minister Pieter De Crem (CD&V) een hoop vragen over de gewelddadige afloop van de betoging van afgelopen zondag in Brussel. De commissieleden waren niet mals voor de betrokken overheden. De Crem wees voor de verantwoordelijkheid voor de toelating naar Brussels burgemeester Close (PS) en Brussels minister-president Vervoort (PS).

17 reacties

 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Politici in België zijn zeer creatief als het erop aankomst hun verantwoordelijkheid af te schuiven op anderen. Maar... uiteindelijk wordt er niemand gesanctioneerd! De job van uw leven: politicus in België: veel geld scheppen, en geen enkel gevaar, ook niet bij flagrante fouten.
 • pol van de velde

  1 jaar geleden
  In België zijn er voldoende politici om de verantwoordelijkheid nadien steeds op een ander door te schuiven. Dat blijkt zo afgesproken te zijn om de bevolking te mislei(ij)den.
 • Gustaaf Govaerts

  1 jaar geleden
  Typisch Crembo, wij zijn je zeker nog niet vergeten , sluiting 1 para.
 • jack vandenhende

  1 jaar geleden
  Als dit in Antwerpen gebeurd legen de linkse hypocrieten hieronder onmiddellijk de schuld bij De Wever , Jambon en NVA , nu gebeurd het Brussel , maar geen kwaad woord over de PS , Close en Vervoort .
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  En weer wordt de verantwoordelijkheid doorgeschoven. Het is simpel, BRussel is verantwoordelijk maar De Crem is "accountable". Hij is de man die de hoofdverantwoordelijke is, hij heeft "de bal". Maar geen enkele van onze politici neemt verantwoordelijkheid, ze nemen enkel hun loon en voordelen aan.
 1. Jongeren van Belgian Youth Against Racism kondigen aan een maand lang geen acties te zullen voeren: “Hopen op toenadering”

  Jongeren van Belgian Youth Against Racism kondigen aan een maand lang geen acties te zullen voeren: “Hopen op toenade­ring”

  De jongeren van Belgian Youth Against Racism (BYAR) hebben aangekondigd dat ze een maand lang geen acties zullen voeren in de hoop dat er tijdens die maand toenadering wordt gezocht tussen politie, middenveldorganisaties en de overheden. Nadat ze enkele schrijnende getuigenissen ontvangen hebben, eisen ze dat er meer controle komt op de politie en dat het stelsel van de GAS-boetes herbekeken wordt.