Mandelon Vanzieleghem (34), Ann Notredame (31) en Kelly Vandamme (45)
Volledig scherm
PREMIUM
Mandelon Vanzieleghem (34), Ann Notredame (31) en Kelly Vandamme (45) © HLN

De comeback van de glimlach: mondmaskerplicht in winkels en horeca verdwijnt na 1,5 jaar

En of 'De Bevrijding' gisteren een kamerbrede glimlach op hun gezichten toverde. In Vlaanderen hoeven we vanaf 1 oktober geen mondmaskers meer op in winkels en horecazaken. Bij de kapper en andere contactberoepen moeten klanten en personeel wel nog een mondkapje dragen - maar ook dat kan de sfeer niet drukken. "Zelfs als het niet meer zou moeten, zou ik het toch nog even dragen.”

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.