Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) toont zich al langer een voorstander van een paars-groene coalitie.
Volledig scherm
Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) toont zich al langer een voorstander van een paars-groene coalitie. © Wannes Nimmegeers

De Clercq (Open Vld) herhaalt pleidooi voor paars-groen: “Het is tijd voor échte hervormingen”

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) pleit op Twitter opnieuw voor een paars-groene federale regering. Volgens De Clercq is het tijd voor “échte hervormingen” en moet een paars-groene coalitie de hoop bij de bevolking “heroveren”.

74 reacties

 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Het linkse establishment bij OPEN vLD denkt natuurlijk in de eerste plaats aan zichzelf. Wat kan hen Vlaanderen schelen als zij maar aan de macht blijven. Zij verwerpen het confederalisme onder het mom van 'verbinden' ... verbinden met de Waalse zusterpartij uiteraard want samen staan ze sterker. De oude politieke cultuur is daar nog springlevend.
 • Rudi Meir

  4 jaar geleden
  1 voordeel hebben we, het Belgisch patrimonium verkopen kan niet meer, dat heeft Verhofstad 20 jaar geleden al gedaan!!
 • Gino Sinnesael

  4 jaar geleden
  Zijn Bartolomeus Somers en Mathias De Clercq nu ook al federaal onderhandelaar voor Open VLD? Ik dacht het niet! Knap staaltje van profileringsdrang! Bart Somers zou zich beter concentreren op zijn nieuwe bevoegedheden: vice-premier en minister in de VLAAMSE regering, in plaats van zich te moeien met de federale regeringsvorming!
 • Ronny Biesen

  4 jaar geleden
  De bevolking heroveren? Met wat? Meer belastingen? Alles voor de minimumlonen en pensioenen? Electrische bedrijfswagens? Nog wat gratis cadeaus weggeven? De bevolking zal zichzelf heroveren in de volgende verkiezingen. Wat dan? Nog eens nadenken over hoe het komt dat 90% op VB stemt dan?
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Gewoon een kwestie van de mensen warmte maken voor dat hun plan wordt uitgevoerd. Want dat is al lang zo beslist. VLD wordt nu VWD.