Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
Volledig scherm
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. © VTM NIEUWS

De Caluwe: “Ik sta perplex over de plexi-beslissing”

Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen staat naar eigen zeggen “perplex” over “de plexi-beslissing” van deze ochtend, verklaarde hij aan VTM NIEUWS. Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne liet op de radio weten dat plexiglas op de terrassen plaatsen dan toch niet mag. 

28 reacties

 • Marc Stromberg

  2 maanden geleden
  De terrassen gaan de nieuwe Corona-hotspot worden. Zonder mondmasker, in groepjes die na verloop van tijd door elkaar zwermen en dat op korte afstand. En na de nodige hoeveelheid alcohol is anderhalve meter plots 10 cm geworden.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Met groen in de vivaldi regering mag je geen plastic ( plexiglas) gebruiken.
 • Kurt Steyaert

  2 maanden geleden
  Plexiglas mag niet gebruikt worden omdat het zeer brandbaar is. Andere materialen zoals heldere polycarbonaat, zijn wel temperatuurbestendig, maar kosten een veelvoud. Barrières (windschermen) verhinderen de goede luchtdoorstroming en vergroten dus het besmettingsgevaar, zeker ook aangezien deze veelvuldig zullen aangeraakt worden door passerende klanten. Vrijstaande tafels op voldoende afstand zijn de enige, relatief veilige manier om van een terras te kunnen genieten tijdens deze pandemie.
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  What about de 'uitleg' van minister Van Quickenborne in de radiostudio, die ook geen anderhalve meter respecteert, juist OMDAT er plexiglas is geplaatst? Zijn de radio- en televisiestudio's dan ook niet wettelijk in orde? Waarom mag het daar wel, en in de buitenlucht net niet? We zullen mijnheer Van Ranst eens moeten interpelleren, die weet toch alles (best)...
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Als deze democratische regering de staatsschuld ook op deze primitieve wijze beheert dan zijn we goed af . Ziet er niet goed uit .
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe plexiglas op terrassen tegelijk toegelaten én verboden werd: federale regering kende haar eigen coronaregels niet
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe plexiglas op terrassen tegelijk toegelaten én verboden werd: federale regering kende haar eigen coronare­gels niet

  Belgisch corona-surrealisme, episode 34. Maandag kregen horeca-uitbaters van de federale regering toestemming om de tafels op hun terrassen dichter bij elkaar te schuiven dan anderhalve meter. Op voorwaarde dat ze plexiglazen wanden tussen de tafels plaatsen. Op vrijdag volgde een koude douche: het mocht tóch niet. Uitbaters en burgemeesters stonden paf. “Dit is niet meer ernstig.” Wij ontdekten waar het fout liep.
 2. Plexischermen tussen tafels mogen dan toch niet: horeca razend over beslissing
  Play

  Plexischer­men tussen tafels mogen dan toch niet: horeca razend over beslissing

  Horeca én steden reageren misnoegd op de aankondiging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat er géén plexischermen tussen tafels op terrassen mogen staan om ze zo dichter bij elkaar te kunnen zetten. Volgens het protocol dat de horeca eerder ontving, mocht dat wel. Verschillende burgemeesters laten weten het verbod niet te zullen handhaven. “Dit een dag voor de opening van de terrassen op uw bord krijgen is onbegrijpelijk”, zegt de Gentse burgemeester Matthias De Clercq (Open Vld). “We gaan daar nu niet op handhaven.”
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.