Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"De Brusselse tunnels kunnen over tien jaar dicht"

Mobiliteit"De tunnels in Brus­sel lossen het mobiliteitspro­bleem niet op. Ze veroorzaken het. Ze leiden de files van de rand van het gewest naar het centrum." Dat zegt fractieleider van de groenen in het Brussels Parlement Bruno De Lille in De Standaard. Groen en Ecolo hebben een tien­puntenplan uitgewerkt met daar­in een alternatief voor de tunnels. Die zouden dan over tien jaar kunnen sluiten, aldus De Lille.

 1. Hebt u nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze hier

  Hebt u nog vragen na het Overlegco­mité? Stel ze hier

  Het Overlegcomité heeft vrijdagavond de langverwachte ‘coronabarometer’ voorgesteld. Vanaf volgende week vrijdag 28 januari starten we in ‘code rood’. Daarbij zijn er ook enkele versoepelingen tegenover de situatie waarin we nu zitten. Zo zal de horeca een uurtje langer mogen openblijven, tot middernacht. Verder heeft het Overlegcomité bepaald dat vanaf 1 maart de boosterprik nodig is voor een groen licht op het Covid Safe Ticket. Hebt u nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze dan in het onderstaande formulier. Wij bundelen voor u de antwoorden op de belangrijkste vragen.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.