De huidige eigenaars van De Normandie: Ellen Vandendries (44) en Timo Weiss (50), samen met hun zoontje Sander (vooraan) en neefje Achiel. "Zeker op kinderen maakt het gebouw nog altijd veel indruk."
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige eigenaars van De Normandie: Ellen Vandendries (44) en Timo Weiss (50), samen met hun zoontje Sander (vooraan) en neefje Achiel. "Zeker op kinderen maakt het gebouw nog altijd veel indruk." © © Bart Leye

De 'bootrestaurants' in Oostduinkerke: “Nog altijd vragen klanten hoe laat de boot precies uitvaart”

Ook een zware burenruzie kan iets moois voortbrengen. Vraag het maar in Oostduinkerke, waar vandaag nooit sprake zou zijn geweest van De Normandie zonder ambras in La Péniche. Vochten beide 'bootrestaurants' in de vorige eeuw nog een zeeslag uit, dan respecteren ze nu het vredesbestand: La Péniche intussen als groepspension en De Normandie nog steeds als restaurant. Al blijft één misverstand na 85 jaar hardnekkig overeind: "Af en toe belt nog een klant: ‘Hoe laat vertrekt de boot precies?'"

0 reacties

  1. Europees Hof vindt dat 'vreemdelingenwet' Theo Francken te ver gaat voor EU-burgers

    Europees Hof vindt dat 'vreemdelin­gen­wet' Theo Francken te ver gaat voor EU-bur­gers

    België gaat te ver door de mogelijkheid te creëren dat ook EU-burgers die het land moeten verlaten tot acht maanden worden opgesloten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie in antwoord op een prejudiciële vraag van het Belgisch Grondwettelijk Hof. De bestreden bepaling maakt deel uit van de aanpassing van de vreemdelingenwet die in 2017 op initiatief van toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) werd goedgekeurd.
  2. Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

    Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

    De drie vakbonden hebben het ontwerp van sociaal akkoord goedgekeurd. Dat is meteen goed nieuws voor de regering. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) reageert dan ook tevreden: “Ik denk in de eerste plaats aan werknemers met lage lonen. Zij zullen profiteren van een stijging van 150 euro netto tegen 2026, bovenop de indexering. Deze stijging is historisch: het minimumloon is al sinds 2008 niet gewijzigd. De hele arbeidswereld zal er de vruchten van plukken.”