Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block. © BELGA

De Block: “We moeten met z'n allen tandje bijsteken” - Noord- en Zuid-Holland worden code rood, alsook groot aantal Franse departementen

Het Nationaal Crisiscentrum heeft vanmorgen een nieuwe stand van zaken over het coronavirus gegeven. Tijdens de persconferentie werd tegen het licht van fel stijgende besmettingscijfers gewaarschuwd dat we nog niet aan het einde van de pandemie zijn. “Integendeel, we staan mogelijk aan de vooravond van een zeer moeilijke winter. Hoe moeilijk deze winter gaat worden, gaan we samen bepalen. En dat doen we nu.”

93 reacties

 • Paul Boeie

  1 jaar geleden
  Ik steek just niks bij . Ik blijf zoals de laatste zeven maanden gezellig in m’n tuintje en kom enkel voor het noodzakelijke buiten , eens je de mensen kent mis je ze echt niet .
 • Willy Van Craen

  1 jaar geleden
  Door eigen ik metaliteit moeten wij ouderen ons bijna opsluiten want als we de ziekte krijgen staan de houten planken al klaar. De hospitalen sturen ons direct naar een speciale afdeling waar enkel de oudjes liggen en geen jongeren.
 • Sandra Robaey

  1 jaar geleden
  Blijf het maar op de toeristen steken. We zijn half september, het toeristisch seizoen zit erop hoor. Precies of de toeristen allemaal feestvierders zijn. Ik zag op reis minder mensen dan in mijn thuisomgeving.
 • jef brosens

  1 jaar geleden
  ik denk dat ze bedoeld , dat we met zijn allen een fritje moeten bijsteken . zij heeft zo te zien haar best al gedaan .
 • Tessa vandermout

  1 jaar geleden
  Hadden de verlichte geesten wat meer hun verstand (voor zij waar het aanwezig is) gebruikt, dan hadden we er mss al vanaf geweest. Maar nee...gezondheid moest wijken voor economie.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Van Gucht over versoepelingen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg”
  Play

  Van Gucht over versoepe­lin­gen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg”

  “Er zijn een aantal goede en slechte zaken”, reageert viroloog Steven Van Gucht op de nieuwe versoepelingen. “Ik ben blij dat men kiest voor een regionale aanpak en dat Brussel en Wallonië niet volgen. In Brussel zijn er drie tot vier keer meer besmettingen. In Vlaanderen is er meer ruimte om te versoepelen. De cijfers dalen, maar is geen garantie dat het zo blijft.” De afschaffing van de mondmaskerplicht komt volgens Van Gucht te vroeg.