Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld). © BELGA

De Block na brand in asielcentrum Bilzen: “Als we hieraan toegeven, is het capituleren. Het centrum gaat open”

Het opvangcentrum voor asielzoekers in Bilzen, waar vorige week brand is gesticht, zal op termijn gewoon opengaan. "Als we hieraan toegeven, is dat capituleren", zei minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) vandaag in "De Zevende Dag" (Eén). Door de brand zal het wel nog een tijdje duren voor het centrum effectief kan opengaan.

29 reacties

 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Als ik haar was zet ik er nog een tweede bij
 • Gino Devos

  1 jaar geleden
  hoe staat het nu met het onderzoek we horen er niets meer van eigenaardig toch
 • Maria de swert

  1 jaar geleden
  Niemand heeft graag een asielcentrum naast zijn deur , maar De Block zegt niet toe te geven , dat zijn de strafste , van alles regelen en verplichten aan de maatschappij zolang het maar niet in " hun buurt " komt , zo is het gemakkelijk hé Maggie !!!!!!!!!!!
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Ja, De Block is blind voor de cijfers en wil ze zo veel mogelijk negeren. Sinds haar anti-Franken beleid loopt België opnieuw van de regen in de drop. Ze zit totaal niét op haar plaats om dergelijke delicate portefeuille te besturen.
 • Lode vleminckx

  1 jaar geleden
  In haar thuisbasis Merchtem is er plaats te over maar daar komt er geen.
 1. Vlaams Belang opnieuw onder vuur na brandstichting in asielcentrum Bilzen: “In deze zaal zitten de pyromanen van de samenleving”

  Vlaams Belang opnieuw onder vuur na brandstich­ting in asielcen­trum Bilzen: “In deze zaal zitten de pyromanen van de samenle­ving”

  Premier Sophie Wilmès en minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) hebben in de Kamer de brandstichting in een asielcentrum in Bilzen vandaag streng veroordeeld. "Na wat er gebeurd is, wil ik iedereen oproepen om onvoorwaardelijk afstand te nemen van dergelijk geweld in woorden en daden, in de Wetstraat en in de Dorpstraat, nu en in de toekomst", zei minister De Block.
 2. Bits debat na brandstichting in asielcentrum Bilzen: “Vlaams Belang doet mij denken aan een fractie in de Reichstag”

  Bits debat na brandstich­ting in asielcen­trum Bilzen: “Vlaams Belang doet mij denken aan een fractie in de Reichstag”

  Een discussie in het parlement over de brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Bilzen is uitgedraaid op een bitse woordenwisseling tussen minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). "Laat ons afstand nemen van dat clubje daar, dat zich gedraagt als een bepaalde fractie in de Reichstag", zei Somers aan de Vlaams Belangfractie.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen