Maggie De Block in de studio van VTM Nieuws.
Volledig scherm
Maggie De Block in de studio van VTM Nieuws. © VTM Nieuws

De Block: "Kans is reëel dat virus binnenkort ook in ons land opduikt”

Het nieuwe coronavirus heeft ons land nog niet bereikt, maar mocht dat gebeuren, dan zijn we goed voorbereid. Dat verzekert minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) in het VTM Nieuws. “We hebben alle mogelijke maatregelen genomen”, aldus De Block, die toevoegt dat er een “reële kans” is dat het virus binnenkort ook in ons land opduikt. 

 1. Alles wat je moet weten over het coronavirus en wat je zelf kan doen

  Alles wat je moet weten over het coronavi­rus en wat je zelf kan doen

  427 patiënten stierven al aan het nieuwe coronavirus dat voor het eerst opdook in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Meer dan 20.000 mensen zijn er inmiddels mee besmet. Dat aantal blijft snel stijgen, omdat het virus ook van mens tot mens overdraagbaar is. Het virus verspreidde zich buiten China, naar Amerika, Australië en Europa. Ook in België dook een eerste besmetting met het virus op, bij een landgenoot die werd gerepatrieerd uit Wuhan. Paniek is niet nodig, waakzaamheid geboden. In dit artikel zetten we de feiten op een rij. Wat weten we over het zogenaamde 2019-nCoV-virus? Hoe is het ontstaan? Kunnen we er zelf iets aan doen? Hoe kan de verspreiding worden ingeperkt?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.