De vzw WeAreSofie is vernoemd naar het epilepsiepatiëntje Sofie Voncken, die medicinale cannabis neemt om haar aanvallen te verminderen.
Volledig scherm
De vzw WeAreSofie is vernoemd naar het epilepsiepatiëntje Sofie Voncken, die medicinale cannabis neemt om haar aanvallen te verminderen. © Karolien Coenen

De Block in gebreke gesteld door gebruikers medicinale cannabis en cannabisolie

Een aantal gebruikers van medicinale cannabis en cannabisolie (CBD) hebben de Belgische overheid, en met name minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), in gebreke gesteld om de legalisatie en de terugbetaling van medicinale cannabis en CBD te bekomen. De termijn waarop de minister kon antwoorden op de ingebrekestelling, verstrijkt morgen. Tot nu toe hebben de gebruikers, die zich hebben verenigd in de vzw WeAreSofie, nog geen antwoord gekregen, klinkt het.

28 reacties

 • Ivan Vanderlinden

  2 jaar geleden
  De centen eerst, de mensen kunnen stikken. Niet meer of niet minder ...
 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk blijft België hangen in het verleden met onze leiders met kleingeestige visies. De plant zou in het algemeen legaal moeten zijn, ook voor recreatief gebruik. Mensen zouden minder van die gevaarlijke pillen nodig hebben die hun dokter/psychiater voorschrijft.
 • Marc Van den Daele

  2 jaar geleden
  Iedere vorm van drugs als roesmiddel moet extra streng bestraft worden met verplichte internering, teveel verslaafden zijn vandaag betrokken in ongevallen, misdrijven enz om het probleem te ontkennen. Het medisch gebruik is een heel ander verhaal, ook cocaïne wordt vandaag gebruikt in oa oogdruppels. De weigering van De Block heeft dan ook meer te maken met de druk van de pharma lobby.
 • Roger Poot

  2 jaar geleden
  Cannabis MOET worden gelegaliseerd, deze plant maakt een heleboel 'klassieke' geneesmiddelen overbodig.
 • dol de peeze

  2 jaar geleden
  @Sven Kerstens als je weet dat je er het leven van je kind mee kan helpen of redden, wat zou jij doen? Ik zou mijn leven riskeren voor mijn kinderen ook al is dit illegaal en strafbaar. Je kan kiezen dus uw kind dat afziet of misschien zelfs sterft, of het risico om in het gevang te belanden of een boete te krijgen voor smokkelen? Keuze is rap gemaakt zeker? En hoe groot denk je dat de kans is dat de politie u betrapt zeker van sluis dat ligt op de buiten.
 1. Verscheidene geldinzamelingen om boete te betalen van man die cannabisolie leverde om doodzieke kinderen te helpen
  Binnenland

  Verscheide­ne geldinzame­lin­gen om boete te betalen van man die cannabiso­lie leverde om doodzieke kinderen te helpen

  Er zijn de jongste dagen verscheidene geldinzamelingsacties opgestart om de boete te betalen van een man die donderdag voor de rechter moest verschijnen voor het illegaal kweken, produceren en verkopen van cannabis en cannabisolie. Met die olie hielp hij doodzieke kinderen, onder meer het Limburgse epilepsiepatiëntje Sofie Voncken (10). Zij had voor ze cannabisolie begon te gebruiken tot wel 50 aanvallen per dag. Nu heeft ze er volgens haar vader geen meer. Haar ouders en heel wat van hun sympathisanten vinden het niet kunnen dat de man een boete van 8.000 euro kreeg.
 2. België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnelheid
  17

  België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnel­heid

  Ons land verwacht de komende twee weken de levering van ruim 1,2 miljoen coronavaccins. Dat heeft de taskforce Vaccinatie bekendgemaakt. In de week van 19 april gaat het om 459.700 vaccins, in de week van 26 april zijn dat er 753.030 (inclusief 62.400 vaccins van Johnson & Johnson, waarvan de levering momenteel 'on hold' staat; nvdr). Vanaf eind mei zal de productie van Pfizer echt op kruissnelheid komen, met 733.590 dosissen per week.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil