De vzw WeAreSofie is vernoemd naar het epilepsiepatiëntje Sofie Voncken, die medicinale cannabis neemt om haar aanvallen te verminderen.
Volledig scherm
De vzw WeAreSofie is vernoemd naar het epilepsiepatiëntje Sofie Voncken, die medicinale cannabis neemt om haar aanvallen te verminderen. © Karolien Coenen

De Block in gebreke gesteld door gebruikers medicinale cannabis en cannabisolie

Een aantal gebruikers van medicinale cannabis en cannabisolie (CBD) hebben de Belgische overheid, en met name minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), in gebreke gesteld om de legalisatie en de terugbetaling van medicinale cannabis en CBD te bekomen. De termijn waarop de minister kon antwoorden op de ingebrekestelling, verstrijkt morgen. Tot nu toe hebben de gebruikers, die zich hebben verenigd in de vzw WeAreSofie, nog geen antwoord gekregen, klinkt het.

28 reacties

 • Ivan Vanderlinden

  2 jaar geleden
  De centen eerst, de mensen kunnen stikken. Niet meer of niet minder ...
 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk blijft België hangen in het verleden met onze leiders met kleingeestige visies. De plant zou in het algemeen legaal moeten zijn, ook voor recreatief gebruik. Mensen zouden minder van die gevaarlijke pillen nodig hebben die hun dokter/psychiater voorschrijft.
 • Marc Van den Daele

  2 jaar geleden
  Iedere vorm van drugs als roesmiddel moet extra streng bestraft worden met verplichte internering, teveel verslaafden zijn vandaag betrokken in ongevallen, misdrijven enz om het probleem te ontkennen. Het medisch gebruik is een heel ander verhaal, ook cocaïne wordt vandaag gebruikt in oa oogdruppels. De weigering van De Block heeft dan ook meer te maken met de druk van de pharma lobby.
 • Roger Poot

  2 jaar geleden
  Cannabis MOET worden gelegaliseerd, deze plant maakt een heleboel 'klassieke' geneesmiddelen overbodig.
 • dol de peeze

  2 jaar geleden
  @Sven Kerstens als je weet dat je er het leven van je kind mee kan helpen of redden, wat zou jij doen? Ik zou mijn leven riskeren voor mijn kinderen ook al is dit illegaal en strafbaar. Je kan kiezen dus uw kind dat afziet of misschien zelfs sterft, of het risico om in het gevang te belanden of een boete te krijgen voor smokkelen? Keuze is rap gemaakt zeker? En hoe groot denk je dat de kans is dat de politie u betrapt zeker van sluis dat ligt op de buiten.
 1. Verscheidene geldinzamelingen om boete te betalen van man die cannabisolie leverde om doodzieke kinderen te helpen
  Binnenland

  Verscheide­ne geldinzame­lin­gen om boete te betalen van man die cannabiso­lie leverde om doodzieke kinderen te helpen

  Er zijn de jongste dagen verscheidene geldinzamelingsacties opgestart om de boete te betalen van een man die donderdag voor de rechter moest verschijnen voor het illegaal kweken, produceren en verkopen van cannabis en cannabisolie. Met die olie hielp hij doodzieke kinderen, onder meer het Limburgse epilepsiepatiëntje Sofie Voncken (10). Zij had voor ze cannabisolie begon te gebruiken tot wel 50 aanvallen per dag. Nu heeft ze er volgens haar vader geen meer. Haar ouders en heel wat van hun sympathisanten vinden het niet kunnen dat de man een boete van 8.000 euro kreeg.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis