De Block houdt stand tegen N-VA

 1. Oplossing rond artsenquota in zicht

  Oplossing rond artsenquo­ta in zicht

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft van de ministerraad de opdracht gekregen om uiterlijk tegen januari 2022, in samenspraak met de deelstaten, een responsabiliseringssysteem uit te werken om de Vlaamse en Franse gemeenschap in de toekomst de federale artsenquota te laten respecteren. Komt er geen oplossing, dan zullen de artsenquota op federaal niveau effectief gehandhaafd worden met federale regelgeving, zo laat Vandenbroucke in een mededeling weten.
 1. SCHOOLSTRAAT 8. “Je kan waarschijnlijk geen kinderen krijgen, zei de dokter. Ik was 23, ik zou de wereld gaan ontdekken. En toen kwam Amelie”
  PREMIUM

  SCHOOL­STRAAT 8. “Je kan waarschijn­lijk geen kinderen krijgen, zei de dokter. Ik was 23, ik zou de wereld gaan ontdekken. En toen kwam Amelie”

  Lieve was net afgestudeerd. Hard gewerkt, eindelijk een diploma. Ze zou de zomer van haar leven hebben, ging alleen wonen, jaren van geduld zouden beloond worden. Toen bleek ze 22 weken zwanger. Zeventien jaar later vindt Lieve haar dochter Amelie het beste dat haar ooit overkwam. Een verhaal over single ouderschap, sterke vrouwen, vallen en weer doorgaan.