Minister van Digitale Agenda Philippe De Backer.
Volledig scherm
Minister van Digitale Agenda Philippe De Backer. © BELGA

De Block en De Backer richten ‘Data against Corona Taskforce’ op

De ministers van Volksgezondheid en Digitale Agenda, Maggie De Block en Philippe De Backer, hebben een taskforce opgericht die met behulp van telecom- en epidemiologische data de verspreiding van het coronavirus moet analyseren. Op basis daarvan willen ze nagaan hoe de oplopende curve van besmettingen kan afgevlakt worden en de infectiecurve ingekort kan worden.

3 reacties

 • Kris Tyteca

  2 jaar geleden
  Nieuwe goedkopere test met test op antilichamen? Zo vlug mogelijk invoeren!
 • Erwin Vereecken

  2 jaar geleden
  Mag het iets grootschaliger. We hebben meer dan 200.000 medische professionals in Belgie, verder ook nog brandweer, rode kruis vrijwilligers etcetera. En een paar miljoen mensen die thuis zitten, waarvan vele met allerhande nuttige kwalificaties, bvb laboranten, chemieleraars etc.. Stel daarvan 50.000 teams samen, van elk een 20 tigtal personen, en laat die elk een wijk van een 200 tal personen monitoren. Organisatie is vergelijkbaar met de verkiezingen, en dat doen we regelmatig.
 • Erwin Vereecken

  2 jaar geleden
  Goed initiatief, maar verkeerde insteek. De epidemie moet volledig gestopt worden, we kunnen onze economie niet anderhalf jaar laten platliggen tot een vaccin beschikbaar wordt.