Minister van Digitale Agenda Philippe De Backer.
Volledig scherm
Minister van Digitale Agenda Philippe De Backer. © BELGA

De Block en De Backer richten ‘Data against Corona Taskforce’ op

De ministers van Volksgezondheid en Digitale Agenda, Maggie De Block en Philippe De Backer, hebben een taskforce opgericht die met behulp van telecom- en epidemiologische data de verspreiding van het coronavirus moet analyseren. Op basis daarvan willen ze nagaan hoe de oplopende curve van besmettingen kan afgevlakt worden en de infectiecurve ingekort kan worden.

3 reacties

 • Kris Tyteca

  1 jaar geleden
  Nieuwe goedkopere test met test op antilichamen? Zo vlug mogelijk invoeren!
 • Erwin Vereecken

  1 jaar geleden
  Mag het iets grootschaliger. We hebben meer dan 200.000 medische professionals in Belgie, verder ook nog brandweer, rode kruis vrijwilligers etcetera. En een paar miljoen mensen die thuis zitten, waarvan vele met allerhande nuttige kwalificaties, bvb laboranten, chemieleraars etc.. Stel daarvan 50.000 teams samen, van elk een 20 tigtal personen, en laat die elk een wijk van een 200 tal personen monitoren. Organisatie is vergelijkbaar met de verkiezingen, en dat doen we regelmatig.
 • Erwin Vereecken

  1 jaar geleden
  Goed initiatief, maar verkeerde insteek. De epidemie moet volledig gestopt worden, we kunnen onze economie niet anderhalf jaar laten platliggen tot een vaccin beschikbaar wordt.
 1. Koksijde spant de kroon met vaccinatiegraad van ruim 33 procent: “Met dank aan onze oudere bevolking”
  Koksijde

  Waarom Koksijde de hoogste vaccinatie­graad van Vlaanderen kan voorleggen

  Voor de hoogste vaccinatiegraad van Vlaanderen moet je in Koksijde zijn. Daar heeft 33,31 procent van de inwoners op zijn minst al één prikje gekregen, zo leren de cijfers van www.laatjevaccineren.be. Naar een verklaring is het niet ver zoeken: de kustgemeente telt de oudste bevolking van het land en net die groep komt als eerste aan de beurt. “Iedereen snakt naar die vrijheid”, reageert Paula Thijs, voorzitter van de lokale OKRA-afdeling.
 2. België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnelheid
  17

  België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnel­heid

  Ons land verwacht de komende twee weken de levering van ruim 1,2 miljoen coronavaccins. Dat heeft de taskforce Vaccinatie bekendgemaakt. In de week van 19 april gaat het om 459.700 vaccins, in de week van 26 april zijn dat er 753.030 (inclusief 62.400 vaccins van Johnson & Johnson, waarvan de levering momenteel 'on hold' staat; nvdr). Vanaf eind mei zal de productie van Pfizer echt op kruissnelheid komen, met 733.590 dosissen per week.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil