Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) na afloop van de Nationale Veiligheidsraad van maandag 27 juli.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) na afloop van de Nationale Veiligheidsraad van maandag 27 juli. © VTM Nieuws

De Block: “'Crush the curve', vermijden dat een tweede gigantische golf ons land treft”

Voor minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is het alle hens aan dek. De nieuwe maatregelen zijn nodig om te vermijden dat “een tweede gigantische golf ons land treft. Crush the curve.”  Dat zei ze na afloop van de Nationale Veiligheidsraad aan VTM Nieuws.

21 reacties

 • marc van gompel

  12 maanden geleden
  op 1 week tijd in twee ziekenhuizen geweest ,turnhout op de dienst krijg je een stoel toegewezen met nr word op papier genoteerd na consultatie word deze ontsmet top , dan leuven gasthuisberg het ziekenhuis van jawel van ranst 2 keer op 14 dagen niks papier niks stoelen ontsmetten begrijpen wie begrijpen kan !!!
 • DAVID VAN LAER

  12 maanden geleden
  Geen mens die daar nu zit is te vertrouwen een regering die ongeloofwaardig is omringd door mensen die het niet slecht voor hebben maar de wereld totaal anders bekijken dan de man of vrouw in de straat. Dus een win win situatie is dit zeker niet eerder een groot conflict tussen volksgezondheid en economische belangen waarbij het sociale aspect totaal genegeerd wordt en wij aanzien worden als minderwaardig. Communisme niet meer of minder, nog even en we zitten terug in de tijd van Daens.
 • Chris Van den Eede

  12 maanden geleden
  Alsof iedereen dat formulier gaat invullen. En gelukkig hebben veel mensen al hun eigen conclusies getrokken over wat we moeten doen om dit onder controle te houden. We slepen allemaal een molensteen rond onze nek mee, die vooruitgang belemmert: duidelijk het politieke niveau. Totaal ridicule uitleg.
 • Lucie Vervaeke

  12 maanden geleden
  Respect voor mevr De Block. Top minister.
 • Loesje Vranken

  12 maanden geleden
  Als iedereen maar ook iedereen doet wat hij moet doen vanaf directe ingang kan het verminderen.En doen ook!!Besef dat een 2de en volgende golven steeds besmettelijker worden maar ook nog dodelijker. Masker tegoei opzetten, afstand, alleen winkelen als het nodig is, zie zo weinig mogelijk mensen.Neem het echt ernstig of uw leven is gedaan en spijtig , wij hebben maar 1