Volledig scherm
© BELGA

De Block: “België zal in maart kunnen beginnen vaccineren tegen coronavirus”

De eerste vaccins tegen Covid-19 zouden in maart in België beschikbaar moeten zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block donderdag verklaard op La Première. Het gaat om vaccins die door het bedrijf AstraZeneca worden ontwikkeld.

 1. Telefoontjes en e-mails tonen hoe farma-industrie coronacrisis misbruikt: “Ze willen ons niet redden. Ze willen winst”
  PREMIUM

  Telefoon­tjes en e-mails tonen hoe far­ma-industrie coronacri­sis misbruikt: “Ze willen ons niet redden. Ze willen winst”

  Is de farma-industrie onze redder in nood? Of probeert ze de coronacrisis te gebruiken om zoveel mogelijk winst maken? 'Lobbywaakhond' Corporate Europe Observatory levert voor het eerst bewijzen van dat laatste. Het kon e-mails en transcripties van telefoontjes lezen tussen de farmalobby en de Europese Commissie, die aantonen hoe sluw men te werk gaat. Wij kregen een exclusieve inkijk in het onderzoek.
 2. Viroloog Peter Piot: “Groepsimmuniteit is de oplossing, maar je kan de mensen niet laten sterven”

  Viroloog Peter Piot: “Groepsim­mu­ni­teit is de oplossing, maar je kan de mensen niet laten sterven”

  Volgens de gerenommeerde Belgische viroloog Peter Piot is groepsimmuniteit niet de juiste strategie tegen het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij gezegd in een interview met de krant La Libre Belgique. “In principe is het de oplossing”, klinkt het. “De geschiedenis bewijst het. Maar dat zou je reinste Darwinisme zijn (waarbij alleen de sterksten overleven, red.). Dat is niet aanvaardbaar. We leven in de 21ste eeuw. Je kan mensen niet laten sterven.”