Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld)
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) © Photo News

De Bleeker stelt ultimatum aan hardleerse energieleveranciers: “Los het op of er komen boetes”

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) geeft energieleveranciers die ondanks herhaaldelijk aandringen en boetes van de Economische Inspectie nog steeds geen performante klantendienst hebben, nog een week de tijd om met een “duidelijk stappenplan” te komen. Als dat er niet komt, stapt ze naar de rechter. Dat heeft De Bleeker vanochtend gezegd in ‘De Zevende Dag’.

32 reacties

 • Nick Caluwé

  5 maanden geleden
  Als dat er niet komt, stapt ze naar de rechter. Want iedereen, zowel onschuldigen als criminelen weten hoe snel en efficiënt ons gerecht is. Energieleveranciers die ondanks herhaaldelijk aandringen en boetes van de Economische Inspectie nog steeds niet in orde zijn, cashen hun Economische Inspectie Boetes door aan het volk in onverklaarbare voorschotfacturen. Laten we hopen dat dankzij performante klantendienst ons rekening wel betaalbaar word, al is het maar figuurlijk gesproken.
 • Wesley

  5 maanden geleden
  Kijk ook in eigen boezem, criticasters. Stook niet tot 22 graden in huis van 8u tot 23u en je zal geen 9k euro betalen op een jaar…
 • Filip Mertens

  5 maanden geleden
  kleine leverancier. OCTA+ , MAAR goede klantendienst, correcte behandeling, en supersnelle service. Jammer dat de grote leveranciers dit niet kunnen pbrengen!
 • Jos Peeters

  5 maanden geleden
  Digitale gasmeter hangt hier al 2 jaar, maar nog steeds niet mogelijk om bij de grote leveranciers automatisch de meterstanden door te laten komen op actuele basis…
 • karin verwimp

  5 maanden geleden
  Er is maar één reden waarom sommigen opeens een torenhoog voorschot voorgeschoteld krijgen: de dalende gasprijzen. De graaiers willen nog rap het voorschot verhogen zodat ze met de rente kunnen gaan lopen. Wat ze afgekeken hebben van de belastingen. Ik heb onlangs ook een voorstel gekregen met een verdubbeling van het voorschot. Ze hebben dezelfde dag een weigering gekregen en hen op de wet attent gemaakt. Case closed. Deels ook omdat ik zo slim geweest ben om geen domiciliëring af te sluiten.
 1. Het ‘Plopsa-effect’: ook management 5 andere bedrijven aangeklaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”
  PREMIUM

  Het ‘Plop­sa-ef­fect’: ook management 5 andere bedrijven aange­klaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”

  Terwijl (ex-)werknemers van Plopsa dagenlang hun “tirannieke en vernederende” CEO hekelden in de media, hebben ook werknemers van vijf andere Vlaamse bedrijven in alle stilte hun werkgever officieel aangeklaagd. Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat ziet een ‘Plopsa-effect’: “Sommigen vernoemen in hun klacht expliciet het pretpark en zeggen dat ze iets gelijkaardigs meemaken op hun werk.”
 2. “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LGBTQ+-moslims in De Roma afgeblazen

  “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LG­BTQ+-mos­lims in De Roma afgeblazen

  LGBTQ+-ers worden in de islamcultuur nog té vaak scheef bekeken. Om het taboe te doorbreken zou eind deze maand in het Borgerhoutse cultuurhuis De Roma een ‘Queer Iftar’ worden gehouden: een iftar - de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan - voor moslims uit de community. Zóu. Want het evenement is afgeblazen: de organisatie vreest voor de veiligheid van de bezoekers nadat er op sociale media heel wat kwade reacties verschenen.
  Borgerhout
 1. GEZOCHT. Politie zoekt vier verdachten na home-invasion bij hoogbejaard koppel: “Dit had heel slecht kunnen aflopen”

  GEZOCHT. Politie zoekt vier verdachten na ho­me-invasion bij hoogbe­jaard koppel: “Dit had heel slecht kunnen aflopen”

  In de nacht van 25 op 26 oktober wordt Zottegem opgeschrikt door een erg brutale home-invasion: Laurent (94) en zijn vrouw Martina (92) worden thuis overvallen en gekneveld terwijl ze liggen te slapen. Hoewel de kranten er de volgende dag vol van staan, is er niet meteen een spoor naar de daders. Dat is er nu wél: de politie verspreidt bewakingsbeelden in de hoop dat u kan helpen.