Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) .
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) . © BELGA

De Bleeker lanceert identificatiekaart voor slotenmakers

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) lanceert een identificatiekaart waaraan consumenten eerlijke en professionele slotenmakers zullen kunnen herkennen. Dat meldt Le Soir vandaag.

 1. Vrouw schiet op gerechtsdeurwaarder, slotenmaker (50) kan drama voorkomen: “Dankzij mijn ervaring als portier hebben we het overleefd”
  PREMIUM
  Schriek

  Vrouw schiet op gerechts­deur­waar­der, slotenma­ker (50) kan drama voorkomen: “Dankzij mijn ervaring als portier hebben we het overleefd”

  Een gat van bijna 25 centimeter in het dak van de woning. Dat was het gevolg van de impact van de kogel uit het jachtgeweer waarmee Anita C. vorig jaar op een gerechtsdeurwaarder en een slotenmaker had geschoten. “Als de slotenmaker niet zo heldhaftig had ingegrepen, stonden ze hier vandaag niet meer”, klonk het op zitting. Beide mannen zagen de feiten liever gekwalificeerd als poging moord, maar het parket hield het verrassend genoeg bij bedreigingen en vorderde een celstraf van een jaar.
 2. Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: “Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?”
  69

  Vrouwen richten zelf nog het woord tot De Pauw: “Als het allemaal zo slecht niet bedoeld is, waarom hou je dan niet op als je dat gevraagd wordt?”

  Op de tweede dag van het proces tegen Bart De Pauw zijn enkele vrouwen zelf kort even aan het woord gekomen. Vijf onder hen vertelden in enkele minuten hoe ze zich voelden. Maaike Cafmeyer zei dat de berichtenstroom voelde alsof ze langzaam gewurgd werd en wilde weten waarom hij dit met andere vrouwen had gedaan. “Ik zag Bart graag, nog steeds”, zei ze met knikkende stem toen ze hem aankeek, “maar ik begrijp echt niet waarom je al die jonge vrouwen in zo’n positie hebt gebracht.”