Guy Claes
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Claes © rvb

De biecht van Vlaanderens jongste moordenaar (deel 4). Ontsnapt uit de gevangenis: “Waar ik 10 maanden zat? Gewoon thuis”

Ontsnappen uit de gevangenis en bijna tien maanden op de vlucht blijven: iets wat je alleen in films ziet? Nee. Want dat is wat Guy Claes in 2013 — hij is dan 28 en zit twaalf jaar vast — presteerde. Het straffe is: in al die tijd heeft niemand naar hem gezocht, hij zat gewoon... thuis bij zijn ouders. “Toen ik na mijn ‘great escape’ terug in de gevangenis belandde, zag ik mijn toekomst zo zwart in dat ik op het punt heb gestaan om zelfmoord te plegen. Dat ik nog in leven ben, heb ik te danken aan die ene cipier.” Lees de hele reeks hier.

14 reacties

 • Manten Kalle

  1 jaar geleden
  Weggelopen gevangenen zouden hun straf volledig opnieuw moeten uitzitten, vanaf dag nul.
 • John De roo

  1 jaar geleden
  Uit respect voor de nabestaanden zou dit soort verhalen niet gepubliceerd mogen worden. De pers kijkt maar naar 1 ding , gaat dit verhaal goed verkopen. Hoe veel er van waar is en hoe erg de nabestaanden gekwetst worden is geen probleem. De schaamte voorbij dit.
 • Isabelle Seru

  1 jaar geleden
  Het leven is precies een groot feest geloof ik ? De schaamte voorbij dat verhaal. Waarom kan iemand die tot 2 x toe niet terugkeert uit penitentiair verlof toch nog vervroegd vrijkomen??
 • ETIENNE BOECKX

  1 jaar geleden
  Is dat nu zijn straf met waardigheid dragen. Drugs, sex en rock and roll. Deze kerel heeft nog steeds zijn lesje niet geleerd. Schandalig.
 • Peter Vercauteren

  1 jaar geleden
  Walgelijke figuur, narcist tot en met, zonder enig schuldinzicht met inderdaad veel praatjes over “avonturen “ die hij enkel van horen zeggen heeft. De beide ouders zijn geen haar beter. Afschaffen de wet Lejeune en alle privileges voor zulke figuren
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld