De Bende sloeg in november 1985 voor een laatste keer toe in de Delhaize van Aalst. Het was het trieste hoogtepunt van een reeks bloedige overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bende sloeg in november 1985 voor een laatste keer toe in de Delhaize van Aalst. Het was het trieste hoogtepunt van een reeks bloedige overvallen. © photo_news

De Bende van Nijvel, al meer dan 35 jaar een mysterie: deze onderzoekspistes liepen allemaal dood

De Bende van Nijvel pleegde tussen 1982 en 1985 een reeks bloedige overvallen, vooral op grootwarenhuizen, met als triest eindpunt de overval op de Delhaize van Aalst in november 1985 waarbij acht doden vielen. Een overzicht van de opvallendste onderzoekspistes van de laatste 35 jaar.

 1. Neerslagtekort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  Neerslagte­kort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  De voorspelde regen voor de komende dagen zal ontoereikend zijn om de heersende droogte te verhelpen. Om die reden wordt er steeds meer gevreesd voor code oranje. In dat geval zouden er boetes kunnen worden uitgedeeld aan mensen die hun auto wassen, de tuin sproeien of hun zwembad vullen. Toch lijkt code geel voorlopig voldoende. “Niets wijst erop dat we richting code oranje gaan”, zegt Katrien Smet, woordvoerder van de Vlaamse Milieumaatschappij. Ook een sproeiverbod ligt bij de volgende vergadering van de droogtecommissie niet op tafel.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.