Karel Anthonissen: “Ik bén de belastingman: de beleefde herverdeler die de mensenrechten en de wetten respecteert en aan de rijken vraagt: ‘Zouden jullie niet iets meer bijdragen?’”
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Anthonissen: “Ik bén de belastingman: de beleefde herverdeler die de mensenrechten en de wetten respecteert en aan de rijken vraagt: ‘Zouden jullie niet iets meer bijdragen?’” © © Stefaan Temmerman

“De Belgische overheid is een witwasmachine”: ex-BBI-directeur Karel Anthonissen klapt uit de biecht

Voormalig De Morgen-hoofdredacteur Yves Desmet noemde hem ooit ‘een caractériel’. Aanleiding was het jarenlange dispuut tussen Karel Anthonissen, de gepensioneerde directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), en Open Vld-politicus Karel De Gucht.

18 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  1 jaar geleden
  Ik wou dat ik de energie, het geloof en de vastberadenheid van meneer anthonissen had. Respect. Goed dat je dit nog even de ether in heeft gegooid. Ik dacht dat jullie bij de bbi zelfs geen interesse toonden om deze groten der aarde ter verantwoording te roepen. Waarvoor dank.
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Door de grenzen open te trekken is onze economie verhuisd naar de lage loonlanden en het kapitaal is mee vertrokken en in allerlei buitenlandse constructies gegoten. Het enige dat er overblijft is een enorme staatschuld die door de burgers moet worden verteerd en een massamigratie die de deur dicht heeft gesmeten en waar we nooit meer vanaf geraken ! Dank aan Verhofstadt en co .
 • Stefaan Cammans

  1 jaar geleden
  Elke staat heeft haar tekortkomingen. De onze net wat meer met al die nutteloze politieke constructies die men hier uitgevonden heeft om niet alleen de alumni een plaats aan de staat te geven maar ook de mislukte achtergebleven inteelt. Aangezien deze wassen met elke generatie nog meer aangroeien moeten ze om de zoveel tijd weer een nieuw tussenniveau uitvinden om weer wat hopelozen hun mond te helpen open houden. Op een dag zijn er zo meer politiekers dan burgers natuurlijk en gaan we failliet.
 • H. Anckaert

  1 jaar geleden
  Neem nu SP.adie zijn naam veranderd in Vooruit! Ook al een susteel waarop men subsidies kan binnenhalen gewoon opdat ze hun naam.aanpassen. Cofely Engie heeft de laatste jaren al meermaals.hun naam.aangepast, gevolg al hij kledij en wagens enz. nieuw, en dit kunnen ze betalen met de subsidies. Maar iedereen blijft gewoon zijn werk doen! Dit betalen ze.met ons geld!!
 • Herbert Verbeeck

  2 jaar geleden
  Dappere strijd gevoerd en vermoedelijk veel onder stress gestaan. Maar tegen banken, grootkapitaal en politieke lakeien kan je niet op. Vanaf een bepaald niveau is het ons kent ons. Of dit nu federaal, gewestelijk of zelfs op gemeentelijk vlak is. Je ziet het gebeuren maar kan er niets aan doen. Vroeger niet, ook nu niet.
 1. Onze opinie. Alexander De Croo noemt strijd tegen fiscale fraude een absolute prioriteit voor volgende regering. Hopelijk meent hij het
  PREMIUM

  Onze opinie. Alexander De Croo noemt strijd tegen fiscale fraude een absolute prioriteit voor volgende regering. Hopelijk meent hij het

  Een absolute prioriteit voor de volgende regering. Zo noemde Alexander De Croo gisteren in de Kamer de strijd tegen de fiscale fraude. Zijn antwoord moet de vragenstellers van sp.a en PS als muziek in de oren hebben geklonken, zeker uit de mond van een minister van Financiën die wordt getipt als premier van die volgende regering. Een liberaal bovendien.