Martha (87) en Margriet (94), zusters in beide betekenissen, wonen op dezelfde gang. "Het moet zijn dat we van een sterke stam zijn."
Volledig scherm
PREMIUM
Martha (87) en Margriet (94), zusters in beide betekenissen, wonen op dezelfde gang. "Het moet zijn dat we van een sterke stam zijn." © Wannes Nimmegeers

“De angst is weg, hier wordt weer gezongen”: in Gents rusthuis, waar 29 bejaarden stierven aan corona, herneemt het leven

"Het enige echte exitplan is het vaccinatieplan", zei premier Alexander De Croo deze week. Het beste bewijs daarvan is het Gentse rusthuis Ter Rive. Corona richtte er vorig jaar een onmenselijke ravage aan en liefst 29 bejaarden lieten het leven. Vandaag is Ter Rive - hout vasthouden - virusvrij en herneemt het leven er stilaan zijn vertrouwde loop, tot grote vreugde van de bewoners. "Ik voel mij de gelukkigste mens van de wereld nu ik opnieuw met mijn kleinkind buiten op een bank kan zitten en het zonneke weer kan zien."

9 reacties

 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Vreugde en plezier en terug leven in de brouwerij na alle kommer en kwel. Heerlijk toch. En daar past een Westmalle tripel uitstekend bij. Gezondheid!
 • smet Mike

  1 maand geleden
  Angst is een geweldige motivator he ´dan krijg je veel gedaan van de bevolking
 • Frank Hageman

  1 maand geleden
  Laat jullie maar eens goed gaan
 • Dirk Thyssen

  1 maand geleden
  Dus vanaf nu gaat niemand meer sterven in dit rusthuis ?
 • roger boons

  1 maand geleden
  ja , hoedje af voor al deze mensen die er wonen en werken .
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek