Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

De 7 werven van De Croo: deze knopen wil Vivaldi komende maanden doorhakken

PolitiekPremier Alexander De Croo (Open VLD) stak maandag z’n beste beentje voor bij een werfbezoek aan Infrabel in Gent-Zeehaven. Om enkele uren later de belangrijkste politieke “werven” voor de Vivaldi-coalitie af te bakenen tijdens een avondlijk kernkabinet. Wat wil de Vivaldi-coalitie nog realiseren tijdens de laatste twee jaar van deze legislatuur? 

37 reacties

 • christ verhaeghe

  1 maand geleden
  De reeds gepensioneerde ministers en hoge ambtenaren een pensioen betalen zoals een een gewone burger ontvangt. Geen mandaten naast de politieke zou een veel eerlijker politiek vormen.
 • Daniel Van Buggenhout

  1 maand geleden
  1 regering , eerlijk verkozen weliswaar , de senaat eruit , en het gat in begroting zal al,veel minder diep zijn .
 • bob jansens

  1 maand geleden
  aan Patrick De Wachter, CD&V heeft in deze regering niets te betekenen en kan zelfs de regering niet laten vallen: federaal gezien heeft vivaldi nog steeds een parlementaire meerderheid zonder CD&V...
 • Patrick De Wachter

  1 maand geleden
  Als de CD&V vijf minuten politieke moed heeft, trekt ze de stekker uit deze regering want ze kunnen geen enkel dossier binnen halen
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Het overheidsbeslag op arbeid is nergens zo groot als in België. Dat blijkt opnieuw uit een ranking van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Voor het eerst in jaren gaat de belastingdruk met de liberalen in ons land ook omhoog.
 1. “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatiefrecht hebben”

  “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatief­recht hebben”

  “Ik hoop dat mensen met hun verstand zullen stemmen", zegt N-VA voorzitter Bart De Wever in een interview op Radio 1, naar aanloop van de verkiezingen in 2024. Wat hij daarmee bedoelt? “Mensen moeten stemmen op een partij die werkelijk verandering kan brengen.” En die verandering zit niet vervat in het programma van Vlaams Belang, dat “niets zal bijdragen in een regering”.