Volledig scherm
PREMIUM
© David Legreve

De 4 conclusies die we kunnen trekken uit het zorgwekkende rapport over de Britse variant dat onze ministers ontvingen

Hoe zit het nu écht met de verspreiding van de Britse variant in ons land? En hoe ziet de nabije toekomst eruit? Sinds gisteren weten onze ministers dat perfect. Ze kregen een uitgebreid rapport op hun bureau met de meest recente cijfers en conclusies. Het rapport was geheim, maar intussen heeft de regering het wel vrijgegeven. Wij konden het rapport eerder al inkijken en trekken vier conclusies. En die scheppen een erg zorgwekkend beeld.

137 reacties

 • Gerard Teeuws

  1 maand geleden
  Waarschijnlijk hebben we te weinig ministers. Zeker voor volksgezondheid. Nu nog astrazeneca vaccin, dat zal er voor België meer dan voldoende zijn want Duitsland wil het niet voor 65+. Laat maar komen, 't is het goedkoopste.
 • Nadine Abe

  1 maand geleden
  Als men zo blijft verder doen in België worden wij een derde wereldland .
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  We zitten gewoon in de problemen. Als die Zuid-Afrikaanse variant de dominante wordt zitten we heel zwaar in de problemen. Die blijkt zich weinig aan te trekken van de vaccins en ook van die kuur met synthetische antilichamen. Eigenlijk het enige geneesmiddel dat we al hebben. Wie blijft ontkennen en complot theorieën blijft verspreiden vergroot het probleem en zal op termijn doden op zijn geweten hebben. Het virus trekt zich niets aan van politiek, Bernard Loncke.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Er werd ons altijd verteld dat we de beste zorg van de wereld hadden, de beste scholen en de beste voorzieningen voor onze ouderen. Wel... Onze regering in deze crisis is nr72 op 98 regeringen. Nieuw Zeeland de beste in de strijd tegen Corona. We staan zoals in zowat alles bij de slechtsten. Arm België met de laagste pensioenen en hoogste lasten.
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Volgens mij wordt er niks geheim gehouden. Goed voor de pers maar er zijn grenzen, hé. Niemand weet het. Die Engelse variant zit nu overal en wordt heel snel dominant. Is dat het einde van de wereld ? Neen. We zitten gewoon in het oog van een storm. Nu nog zagen over hoeveel percent Engelse variant de ronde doet? Seffens nog de Zuid-Amerikaanse en nog de Braziliaanse. 't Is oppassen geblazen. Basta.
 1. OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavariant: “Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald”
  PREMIUM
  VLAANDEREN

  OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavari­ant: “Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald”

  Spelen de kinderen dan toch een bepalende rol bij de verspreiding van het coronavirus? Het lijkt er steeds meer op nu de ene na de andere school haar deuren moet sluiten nadat leerlingen en leerkrachten positief testten op Covid-19, soms zelfs op de nieuwe en gevreesde Britse variant. “We nemen geen risico’s”, klinkt het bij veel directeurs en burgemeesters. Een overzicht van waar de poorten voorlopig gesloten blijven.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht