Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

De 16 Vragen van De Wachter aan Pieter Porters: “Homo, zeiden ze. Maar ik was een kind, dat woord kende ik niet eens”

Als kind voelde Pieter Porters zich waardeloos: school was een ramp, al wat hij kon was bloemschikken en op de koop toe viel hij op jongens - in het Limburg van de jaren tachtig iets ráárs. Vandaag ontwerpt hij de interieurs van vorsten en vorstinnen en is zijn naam een merk.  Maar privé wringt er soms iets. “Ik heb nooit kinderen gekregen, dat is het grootste gemis in mijn leven.”

  1. De 16 Vragen van De Wachter aan columnist Jan Segers: “Niet elk stukje hoeft erin te hakken. Vijfhonderd gram ontroering mag ook”
    PREMIUM

    De 16 Vragen van De Wachter aan columnist Jan Segers: “Niet elk stukje hoeft erin te hakken. Vijfhon­derd gram ontroering mag ook”

    Al 35 jaar fileert Jan Segers de actualiteit. Soms scherp, soms giftig, de laatste tijd mag het al eens om te lachen zijn. Maar wat als hém de vragen worden gesteld? Dan zijn er niet eens zestien nodig om achter de criticus de zachte, empathische mens te ontwaren. “Mijn hersenbloeding heeft me begripvoller gemaakt voor de kwetsbaarheid van gewone mensen. Maar niet voor de onwaarschijnlijke stilstand van dit land.”