Dat David geen verblijfsvergunning had, wist hij als klein jongetje niet. “Ik wist dat er een probleempje was, maar ik leefde mijn leven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dat David geen verblijfsvergunning had, wist hij als klein jongetje niet. “Ik wist dat er een probleempje was, maar ik leefde mijn leven.” © Illias Teirlinck

David (22) werd geboren in Frankrijk en groeide op in Brussel. Toch dreigt hij naar Congo te worden uitgewezen

Hij groeide op in Brussel, maar kan nu elk moment het land worden uitgezet. Het levensverhaal van de homoseksuele David (22), dat prominent aan bod kwam in de Britse krant The Guardian, dreigt door absurde migratiewetten een radicaal andere wending te krijgen.

 1. Chiara wist altijd al dat ze anders was: “Mijn moeder wou een dochter met een prinsessenjurk. Ze kreeg een jongensachtige lesbo”
  PREMIUM

  Chiara wist altijd al dat ze anders was: “Mijn moeder wou een dochter met een prinsessen­jurk. Ze kreeg een jongensach­ti­ge lesbo”

  Van de ene dag op de andere dag outte Chiara Devooght (26), dochter van een Marokkaanse vader, zich als lesbienne: ze knipte haar lange haren kort en kocht een baggy jeans. In twee uur tijd transformeerde ze tot de persoon die ze al jaren wilde zijn. Thuis lag de kwestie moeilijker. Tien jaar later is de relatie met moeder nog altijd verstoord en is met vader elk contact verbroken.
 2. Chatgroep met 600 leden heeft maar één doel: jonge holebi’s in elkaar slaan, filmen en de beelden delen
  PREMIUM

  Chatgroep met 600 leden heeft maar één doel: jonge holebi’s in elkaar slaan, filmen en de beelden delen

  De video die vorige week opdook en die laat zien hoe jongeren twee slachtoffers bedreigen en in elkaar slaan, blijkt deel uit te maken van een groter geheel. De beelden zijn afkomstig uit een chatgroep. De leden, vooral Tsjetsjenen, verheerlijken er geweld met honderden filmpjes en gaan online ook op zoek naar mensen die in hun ogen een pak slaag verdienen. Vooral holebi’s komen in hun vizier terecht. Enkele uren na publicatie van dit artikel werd de Telegram groep van ‘Criminal System’ verwijderd.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump