Dat David geen verblijfsvergunning had, wist hij als klein jongetje niet. “Ik wist dat er een probleempje was, maar ik leefde mijn leven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dat David geen verblijfsvergunning had, wist hij als klein jongetje niet. “Ik wist dat er een probleempje was, maar ik leefde mijn leven.” © Illias Teirlinck

David (22) werd geboren in Frankrijk en groeide op in Brussel. Toch dreigt hij naar Congo te worden uitgewezen

Hij groeide op in Brussel, maar kan nu elk moment het land worden uitgezet. Het levensverhaal van de homoseksuele David (22), dat prominent aan bod kwam in de Britse krant The Guardian, dreigt door absurde migratiewetten een radicaal andere wending te krijgen.

 1. Agente krijgt klappen tijdens arrestatie, rechtbankvoorzitter betreurt haar uitspraken: “Ze mag niet reageren zoals een gewone burger”
  Sint-Joost-ten-Node

  Agente krijgt klappen tijdens arrestatie, rechtbank­voor­zit­ter betreurt haar uitspraken: “Ze mag niet reageren zoals een gewone burger”

  Een agente die vorige week aangevallen werd tijdens een Covid-controle in Sint-Joost heeft voor de camera van RTL nog een keer haar verhaal gedaan. Een man die hier illegaal verblijft, probeerde haar te wurgen en haar wapen af te nemen. “Op zo’n moment gaat er 2.000 volt door je lijf”, klinkt het. Ze vindt het schandalig dat de dader de dag zelf nog op vrije voeten kwam, maar rechtbankvoorzitter Luc Hennart roept op tot enige nuance. “De maatschappij moet goed beseffen dat die persoon later nog een straf krijgt. Agenten weten dat. Zij zouden niet mogen reageren zoals gewone burgers, zij zijn professionals.”
 1. Chiara wist altijd al dat ze anders was: “Mijn moeder wou een dochter met een prinsessenjurk. Ze kreeg een jongensachtige lesbo”
  PREMIUM

  Chiara wist altijd al dat ze anders was: “Mijn moeder wou een dochter met een prinsessen­jurk. Ze kreeg een jongensach­ti­ge lesbo”

  Van de ene dag op de andere dag outte Chiara Devooght (26), dochter van een Marokkaanse vader, zich als lesbienne: ze knipte haar lange haren kort en kocht een baggy jeans. In twee uur tijd transformeerde ze tot de persoon die ze al jaren wilde zijn. Thuis lag de kwestie moeilijker. Tien jaar later is de relatie met moeder nog altijd verstoord en is met vader elk contact verbroken.
 2. Chatgroep met 600 leden heeft maar één doel: jonge holebi’s in elkaar slaan, filmen en de beelden delen
  PREMIUM

  Chatgroep met 600 leden heeft maar één doel: jonge holebi’s in elkaar slaan, filmen en de beelden delen

  De video die vorige week opdook en die laat zien hoe jongeren twee slachtoffers bedreigen en in elkaar slaan, blijkt deel uit te maken van een groter geheel. De beelden zijn afkomstig uit een chatgroep. De leden, vooral Tsjetsjenen, verheerlijken er geweld met honderden filmpjes en gaan online ook op zoek naar mensen die in hun ogen een pak slaag verdienen. Vooral holebi’s komen in hun vizier terecht. Enkele uren na publicatie van dit artikel werd de Telegram groep van ‘Criminal System’ verwijderd.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills