Dean Verberckmoes (4) en Dave De Kock (34)
Volledig scherm
Dean Verberckmoes (4) en Dave De Kock (34) © rv

Dave De Kock (35) moet langer in de cel blijven van raadkamer van Dendermonde

Dave De Kock, de hoofdverdachte in de zaak van de moord op en ontvoering van de vierjarige Dean Verberckmoes, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer van Dendermonde beslist.

 1. Ingetogen witte mars voor Dean en Miguel: “Alle kinderen verdienen een omgeving om in alle liefde op te groeien”
  PREMIUM
  Turnhout/Ravels

  Ingetogen witte mars voor Dean en Miguel: “Alle kinderen verdienen een omgeving om in alle liefde op te groeien”

  Een vijftigtal mensen heeft zaterdagmiddag deelgenomen aan de stille mars voor Dean en Miguel, maar tegelijkertijd ook voor alle slachtoffers van kindermishandeling. Het initiatief kwam van de zussen Anja en Kelly Stessens. Mike Van Kriekinge, de papa van de in 2008 overleden Miguel (2) kwam speciaal vanuit Duitsland om mee te wandelen. “Dit doet opnieuw allemaal zo’n pijn, maar we moeten ons laten horen in de hoop dat dit nooit meer kan gebeuren.”
 1. EXCLUSIEF. Dave De Kock schrijft vanuit cel brief aan moeder: "Romy kan hier helemaal niets aan doen”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Dave De Kock schrijft vanuit cel brief aan moeder: "Romy kan hier helemaal niets aan doen”

  Voor het eerst sinds de feiten heeft Dave De Kock (35) contact opgenomen met zijn familie. De hoofdverdachte in de zaak van de ontvoering van en de moord op de 4-jarige Dean Verberckmoes schreef hen een brief, die de redactie exclusief kon lezen. Opvallend: in zijn handgeschreven tekst lijkt hij zijn vriendin Romy W. uit de wind te zetten. “Zij kan hier helemaal niets aan doen”, schrijft hij onder meer. De 25-jarige vrouw, die sinds de uitbraak van de feiten in de gevangenis zit, kan deze week onder voorwaarden vrijkomen.