Een huisartsen-triagepost in Diest (Vlaams-Brabant). (achieffoto)
Volledig scherm
Een huisartsen-triagepost in Diest (Vlaams-Brabant). (achieffoto) © Bas Bogaerts

Databank met corona-besmettingen krijgt paswoord na “ongewenst neveneffect”

CORONAVIRUSEen databank waarop te zien is wie er besmet is het coronavirus, heeft voortaan een paswoord, zo meldt Het Nieuwsblad. 

21 reacties

 • Gert Veer

  2 jaar geleden
  Men zou toch misschien eventueel mogen verwachten dat gegevens die kunnen herleid worden tot het individu een heel klein beetje beschermd worden, toch? Geef vooral jullie corona-contacten door aan de tracers, ik bedank vriendelijk maar kordaat.
 • Yves Van Rossem

  2 jaar geleden
  Dit noemen ze dan schending van de privacy en het beroepsgeheim. Kunnen die artsen die niets te zoeken hadden in deze databank vervolgd worden? dat zou mij héél logisch lijken ... En moet het RIZIV ook niet op de vingers getikt worden omdat ze deze gevoelige informatie zo te grabbel hebben gegooid. Men spreekt véél over GDPR ... pas het dan toe!
 • jan geens

  2 jaar geleden
  Eigenlijk zou iedere houder van gegevens verantwoordelijk moeten gesteld worden voor ALLE gevolgen van misbruik die eruit voort vloeien . Het zou snel gedaan zijn met allerlei wetenswaardigheidjes te willen opslaan van iemand . Nu is het makkelijk ... als er wat misgaat is het van : ik heb dat niet gedaan ; het is de schuld van x y of z , maar daarmee is het slachtoffer nog net zo goed slachtoffer ...
 • Liesbeth Cuppens

  2 jaar geleden
  Heeft men écht een overtreding nodig om te beseffen dat een databank met zulke gevoelige informatie een paswoord moet krijgen? Artsen mogen het medisch geheim niet schenden, maar uiteindelijk zijn ook zij mensen die ongezond nieuwsgierig kunnen zijn (lees: indiscreet). In principe heeft elke site een paswoord nodig om ongenode gasten buiten te houden.
 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  Zowat alle data banken worden misbruikt. Deze is dus geen uitzondering. Vooral de overheids databanken zijn zo lek als een zeef.