Mahdi Crevits Devos
Volledig scherm
PREMIUM
Mahdi Crevits Devos © Belga

Dat Mahdi plots de aanval inzette toen Crevits afwezig was, was volgens zijn critici geen toeval

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

63 reacties

 • Tuur schiepers

  4 maanden geleden
  Worden wij bestuurd door ministers of partijvoorzitters? Hebben verkiezingen dan nog zin?
 • Raphaël Defour

  4 maanden geleden
  Had het niet begrepen waarom Coens naar de uitgang trok en dat Samy zich direct als vervanger opdrong. De fout van Coens en CD&V blijft dat men een federale regering heeft mede in de stijger heeft gezet tegen de legitieme democratische Vlaamse meerderheid in dit land. Het AVV/VVK heeft intussen de ware aard van het politiek echt engagement van de C duidelijk gemaakt. Nu opnieuw staat de minister van Financiën met een te bepalen lege doos. Het passend spreekwoord hierbij kan u zelf invullen.
 • Yolande Debrouwer

  4 maanden geleden
  Had voorzitter Mahdi niet teruggekrabbeld dan was hij ook niet afgegaan als een gieter. Nu lijkt het alsof N-VA en OVLD alleen belangrijk zijn in een coalitie met drie partijen.
 • FRITS VERSTRAETEN

  4 maanden geleden
  Hieruit blijkt dat Mahdi niet te vertrouwen is hij maakt gebruik van iemand anders zijn ziekte om zich zelf te profileren maar een kop op kop discussie durft hij niet aangaan
 • Marc Baeyens

  4 maanden geleden
  Mahdi zegt dat de andere partijen Vlaanderen in de afgrond wilden storten. Hij draait de rollen om ! Wie heeft die crisis uitgelokt, zelfs zonder het akkoord van zijn eigen partijgenoten ?
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. PORTRET. Steenrijke vastgoedfamilie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd vader-stichter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?
  PREMIUM

  PORTRET. Steenrijke vastgoedfa­mi­lie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd va­der-stich­ter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?

  Voor het eerst in 25 jaar (!) krijgt Oostende er een nieuw hotel bij, maar het verhaal van de aannemer erachter - vastgoedfamilie Degroote - is nóg opvallender. Omdat de drie zonen Degroote vonden dat hun vader-oprichter Xavier te traag wilde gaan, werd hij uit zijn eigen bedrijf gezet. Vandaag zijn ze concurrenten en bieden ze zelfs tegen mekaar op. Portret van een bouwfamilie met een hoog Dallas-gehalte.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.