Dashcam­beel­den tonen hoe bestuurder nipt drie personen op E17 kan ontwijken

Op de E17 ter hoogte van Kruibeke is een bestuurder aan een zwaar ongeval ontsnapt. Hij probeerde een trage middenvakrijder voorbij te steken. Maar hierdoor stoot hij bijna op twee andere wagens én drie personen op de linkerrijstrook. Daar was een ongeval gebeurd en stond een wagen dwars over de baan. Levensgevaarlijk.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. ANALYSE. Coronaprotest, complottheorieën en rechts-extremisme komen samen in gevaarlijke mix: Jürgen Conings handelde alleen, die fase zijn we nu voorbij
  PREMIUM

  ANALYSE. Coronapro­test, complotthe­o­rieën en rechts-extremisme komen samen in gevaarlij­ke mix: Jürgen Conings handelde alleen, die fase zijn we nu voorbij

  Het is de kruisbestuiving tussen het coronaprotest, allerlei andere complottheorieën en extreemrechts, die in Merksem voor een dode heeft gezorgd. Een dreiging die we leerden kennen toen Jürgen Conings gewapend de bossen introk, maar die nu een nieuw niveau bereikt: dat van een samenzwering tussen meerdere mensen met gewelddadige plannen.
 3. Werelddierendag op zijn best: explosievenhonden leggen examen af én maar liefst 80% slaagt ook effectief
  Play

  Schattig, maar ook heel slim: deze honden slagen voor hun examen als explosie­ven­hond

  Zo’n 150 explosievenhonden hebben hun examen afgelegd. Dat is verplicht om voor privé bewakingsfirma’s te mogen werken op de luchthaven, maar ook de federale politie heeft 21 explosievenhonden. Meer dan 160 honden worden per jaar in het certificeringscentrum getest. Het attest krijgen ze niet cadeau, maar toch ligt het slaagpercentage wél hoog. Maar liefst 80% van de explosievenhonden slaagt voor zijn examen: “We zijn streng, maar zien dat er serieuze inspanningen geleverd worden.”