Toneelhuis en Troubleyn - het dansgezelschap van Jan Fabre - kunnen hun werkingssubsidies verliezen
Volledig scherm
Toneelhuis en Troubleyn - het dansgezelschap van Jan Fabre - kunnen hun werkingssubsidies verliezen © AFP/Belga

Dansgezelschap Troubleyn van Fabre en Toneelhuis krijgen negatief subsidieadvies

De beoordelingscommissie die zich buigt over de ingediende dossiers voor werkingssubsidies in de Vlaamse culturele sector heeft haar tussentijdse adviezen klaar voor de periode 2023-2027.  Onder meer voor Toneelhuis en Troubleyn - het dansgezelschap van Jan Fabre - valt dat advies negatief uit. Troubleyn wil voorlopig geen commentaar kwijt, Toneelhuis reageert verrast.

 1. Ouders en broer Sanda Dia krijgen het woord op allerlaatste procesdag tegen 18 Reuzegommers: wat gebeurt er daarna?
  PREMIUM

  Ouders en broer Sanda Dia krijgen het woord op allerlaat­ste procesdag tegen 18 Reuzegom­mers: wat gebeurt er daarna?

  Morgen- op de allerlaatste procesdag over de dood van Sanda Dia (20) - is het éindelijk aan hen. Dan kunnen de ouders en broer van Sanda Dia zeggen wat ze willen. Eigenlijk zouden ze al eerder aan bod komen. Maar de nabestaanden kozen er zelf voor om eerst te luisteren naar wat de Reuzegommers te zeggen hadden. De hamvraag is evenwel of het hof van beroep in Antwerpen ook tot een uitspraak over de grond van de zaak zal komen.
 2. Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

  Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkie­zings­mo­dus”

  Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal de regering zich buigen over de pensioenen, de fiscale hervorming en een akkoord met Engie.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”
  PREMIUM
  63

  ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspannin­gen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

  “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”