"Het is raar om te zeggen, maar ik voel mij nu zelfs iets beter dan voor ik corona heb opgelopen, zegt Danny De Rijcke (60).
Volledig scherm
PREMIUM
"Het is raar om te zeggen, maar ik voel mij nu zelfs iets beter dan voor ik corona heb opgelopen, zegt Danny De Rijcke (60). © Wannes Nimmegeers

Danny (60) zweefde tussen leven en dood op corona-afdeling, maar mag naar huis voor kerst: "Tranen van blijdschap geweend”

Nergens was de hoop op warm kerstgeluk de voorbije weken zo groot als in de ziekenhuizen. Honderdén coronapatiënten hebben tot op het laatste moment afgewacht of ze voor kerst naar huis zouden mogen. Havenarbeider Danny De Rijcke (60), die een maand in het UZ Gent verbleef en daar tussen leven en dood zweefde, kreeg verlossend nieuws. "Toen de dokter zei dat ik thuis zal zijn met kerst, heb ik tranen van blijdschap geweend. Dit wordt mijn mooiste Kerstmis ooit."

 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

  OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhui­zen neemt voor tweede dag op rij toe, reproduc­tie­ge­tal opnieuw gestegen tot 1,06

  Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen”

  Vrees voor worstcase­sce­na­rio na vertraging bij AstraZene­ca: “Als Pfizer niet levert wat is afgespro­ken, komen we in februari in de problemen”

  Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. “Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra”, zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor “bijkomende onzekerheid”.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo