Roger Manteleers werd nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten, nog een 14-tal dagen opgevolgd via telemonitoring.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Manteleers werd nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten, nog een 14-tal dagen opgevolgd via telemonitoring. © Photo News

Dankzij ‘doe-het-zelfkit’ kunnen coronapatiënten sneller naar huis: Roger (72) testte het systeem al uit

Zal een nieuwe Belgische app bij een volgende zware coronagolf de druk op onze ziekenhuizen verlichten? Mogelijk. Het bedrijf Byteflies, gespecialiseerd in draagbare medische sensoren, werkt volop aan een automatisch systeem van telemonitoring waarmee ziekenhuizen de toestand van thuisherstellende coronapatiënten kunnen blijven opvolgen. Duizend toekomstige patiënten van 10 Vlaamse ziekenhuizen zullen het systeem de komende maanden uittesten. Roger (72) uit Maasmechelen is een van de coronapatiënten die al een eerste versie uittestte. 

 1. Experts reageren opgelucht op lockdown. "Grijp elke kans om op veilige manier contact te hebben”, zegt psycholoog

  Experts reageren opgelucht op lockdown. "Grijp elke kans om op veilige manier contact te hebben”, zegt psycholoog

  Gezondheidsexperts reageren opgelucht op het nieuws van de pas afgekondigde lockdown. Zij drongen daar de voorbije dagen en weken immers op aan, om de druk op de ziekenhuizen en het personeel onder de constante toestroom van patiënten te verlichten. Tegelijkertijd kan de onzekerheid en het isolement een negatieve impact hebben op ons mentaal welbevinden. “De mens is een veerkrachtig wezen, dus we kunnen dit aan”, zegt klinisch pyscholoog Elke Van Hoof (VUB). Ze raadt aan om elke kans te grijpen om op een veilige manier contact te hebben.
 2. Stefaan (59), Johan (59) en Glenn (28) kregen het coronavaccin al
  PREMIUM

  Stefaan (59), Johan (59) en Glenn (28) kregen het coronavac­cin al

  Proefpersonen voor het coronavaccin: ze stellen hun lichaam ten dienste van de wetenschap en dat doen ze niet zonder risico, bleek deze week. In Engeland moest een farmabedrijf de proeven naar een veelbelovend middel stopzetten omdat een tester neurologische problemen kreeg. Een handjevol Vlamingen is óók proefpersoon. Hoe het straks zal voelen als we eindelijk dat vaccin hebben? Deze drie mensen weten het al.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump