Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Dankzij de elektrische fiets fietsen we steeds verder naar het werk

Dankzij de populariteit van de elektrische fiets, fietsen we vaker en verder naar ons werk. Dat blijkt een studie van mobiliteitsorganisatie VAB over het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer van Vlamingen en van hr-bedrijf SD Worx. Zij bevroegen 2.500 Belgische werknemers.

21 reacties

 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Dit is de beste uitvinding van de eeuw! Vele ouderen komen terug buiten op de fiets. En je hebt overal gierige kankeraars die zeggen dat het gevaarlijk is, en verboden moest worden. Daar is NIKS gevaarlijk aan. Wel 1 tip: koop er NOOIT eentje met de motor in het voorwiel!’! Bij vriesweer kan dat voor valpartijen zorgen. Dat ze eerder sommige wielerterroristen van de straat helen! Een bel, verlichting enz.vegen ze hun g.. aan.En die rijden soms 60-70km/u op het fietspad!!
 • Jan Van Rompaey

  2 jaar geleden
  Kweek maar luierikken met de verkoop van die elektrische fietsen.
 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  Onze fietspaden zijn niet geschikt voor deze snelle fietsen. Ze zijn te smal en te slecht aangelegd. In de week zag ik een scootmobiel aan 15 km ( Wettelijke snelheid ) per uur rijden op het fietspad, met daarachter een vloekende meute die niet langs kon. De frustraties tegen voetgangers en tragere fietspadgebruikers lopen soms echt wel erg hoog op. . Identiek op jacht paden langs de kanalen. Grote meutes wielertoeristen ( of beter gezegd weg terroristen )
 • annie smith

  2 jaar geleden
  Zouden ze die vraag ook gesteld hebben aan mensen die (verplicht) in Brussel werken? Ik denk dat het daar 0,1 % is of minder. De statistieken van de ongevallen met fietsers zijn al aan het stijgen en wegens geen deftige fietspaden ziet er dat niet goed uit, zeker met die snelle fietsen die telkens moeten voorbijsteken.
 • Els Pauwels

  2 jaar geleden
  Sporten met een elek fiets
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil