Het idee van Nicole de Moor (CD&V) voor een containerdorp in Kampenhout botste op veel protest bij voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Het idee van Nicole de Moor (CD&V) voor een containerdorp in Kampenhout botste op veel protest bij voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). © Photo News / BELGA / Photo News

Dan toch geen containerdorp voor 400 asielzoekers in Kampenhout, N-VA reageert tevreden: “Blijf met jullie handen van onze Vlaamse Rand”

UPDATEEr komt dan toch geen tijdelijk asielcentrum in de Vlaams-Brabantse gemeente Kampenhout. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). Na onderzoek bleek dat het terrein “technisch ongeschikt” is om een asielcentrum in te richten. De Moor betreurt dat “sommige politici dat onderzoek niet konden afwachten en dachten te kunnen scoren met het zaaien van onrust”. Voor het plaatsen van de 600 containers worden nieuwe pistes onderzocht.

147 reacties

 • leon neefs

  2 maanden geleden
  Hoog tijd dat er een einde komt aan dit Vlaams gezever, die drijven ons aar het faillissement.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Een groot gepruts zoals we voor alles gewoon zijn
 • Luc Van den Bulcke

  2 maanden geleden
  In Wallonië is er meer plaats en open ruimte dan in Vlaanderen.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Ze volharden in de boosheid, een probleem bij de wortel aanpakken is er nooit bij. Ze gaan versteld staan hoe ze met de kiesdrempel gaan flirten!
 • Koen Castermans

  2 maanden geleden
  Misschien beginnen met alle immigranten welke geen verblijfsvergunning hebben bekomen zelf onmiddellijk terug te transporteren in plaats van een briefje 'je moet het land verlaten' .En het niet kunnen opstarten van tal van procedures waar zij toch goed over ingelicht zijn door NGO. Binnenkort gaan er geen vluchtelingen meer naar England met hun procedures en eindigen ze hier. Wie blijft dit financieren?