Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Wouter Beke (CD&V) © Photo News

Dan toch geen algemene pauze voor buitenlandse adopties

Er wordt dan toch geen algemene pauzeknop ingeduwd voor interlandelijke adoptie, zoals Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vorige week bepleitte. “We bekijken wel op niveau van de landen of er te grote risico’s zijn en zullen voor die landen op de pauzeknop duwen.”

  1. INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevaccineerden op een minder vriendelijke manier te overtuigen”
    PREMIUM
    54

    INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevacci­neer­den op een minder vriendelij­ke manier te overtuigen”

    “Of ik hiermee tevreden ben? Virologen zijn geen Romeinse keizers die hun duim omhoog of omlaag steken”, minimaliseert professor virologie Marc Van Ranst (KU Leuven) zijn eigen mening na afloop van het Overlegcomité. “Maar ik ben hoopvol dat dit pakket maatregelen gaat werken”, is hij positief. Van Ranst legt ook uit waarom een mondmasker in de winkel zinvol is terwijl je in nachtclubs onbeperkt mag feesten, wat hij als minister van Onderwijs zou doen en waarom we stilaan minder soft mogen zijn voor wie zich niet laat vaccineren.