De afgelopen dagen was er veel contact tussen minister-presidenten Elio Di Rupo (PS) en Jan Jambon (N-VA). De MR wil dat Sophie Wilmès premier blijft.
Volledig scherm
PREMIUM
De afgelopen dagen was er veel contact tussen minister-presidenten Elio Di Rupo (PS) en Jan Jambon (N-VA). De MR wil dat Sophie Wilmès premier blijft. © Photo News

Dan toch een ‘coronacoalitie’?

Zorgt de coronacrisis dan toch voor de doorbraak in de regeringsonderhandelingen? Langs Vlaamse kant lijkt een noodregering beklonken, maar de MR wil dan wel de premier en de PS heeft intern nog wat overtuigingswerk voor de boeg.

46 reacties

 • Gino Denil

  10 maanden geleden
  Waarom zou dat een Zweeds coronacoalitie moeten zijn. Het zou gewoon toch ook een Vivaldi coronacoalitie kunnen zijn. De OVLD en de CD&V stellen ook hun eisen. En de N-VA blijft doen alsof ze de verkiezingen gewonnen hebben.
 • jammy cappon

  10 maanden geleden
  Sommigen vragen om krachtdadige premier ..., spijtiggenoeg zijn die krachtdadige ministers al jaren gestorven en moeten we het doen met het zootje ongeregeld. Zelfs Rutten heeft geen zeggenschap over haar man, hoe zou ze dan een land kunnen besturen?
 • dirk govaerts

  10 maanden geleden
  het is crisis en nog willen ze eisen stellen , Buiten met de PS
 • Ronny Ooijen

  10 maanden geleden
  Patrick Marinus, kan u even uitleggen waarom Francken heeft meegewerkt aan dat pact en dat N(V)-Blabla dat pact actief steunde om 1 maand later dit plots te verwerpen? Zij die zelfstandig kunnen nadenken weten de echte reden. En nee, die kan u niet terugvinden in hun sprookjeskrant.
 • Hugo Segers

  10 maanden geleden
  Voor mij niet gelaten dat BDW eerste minister zou worden.
 1. Kontichnaren beginnen aan quarantaine, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblijven dan heel het land besmetten”
  PREMIUM
  Kontich

  Kontichna­ren beginnen aan quarantai­ne, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblij­ven dan heel het land besmetten”

  De quarantaine van de leerlingen, leerkrachten, personeel van het Sint-Jozefinstituut en hun gezinnen is maandag gestart. Bij de ouders van de scholieren worden de maatregelen zowel op begrip als op kritiek onthaald. Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) roept intussen iedereen op de quarantaine strikt te volgen en wil extra inzetten op sensibilisering en controles door politie en gemeentediensten.
 2. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten van scholen in Kontich en Edegem in quarantaine na besmetting met Britse variant: ook burgemeester Edegem in quarantaine
  Kontich/Edegem

  Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrach­ten van scholen in Kontich en Edegem in quarantai­ne na besmetting met Britse variant: ook burgemees­ter Edegem in quarantai­ne

  De kleuter- en lagereschool OLFA in Edegem én het secundair Sint-Jozefinstituut in Kontich gaan met onmiddellijke ingang toe. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten - en hun familie - moeten onmiddellijk in quarantaine. Maandag en dinsdag zal het UZA met een testcentrum naar de scholen komen om iedereen te testen. Burgemeester Koen Metsu van Edegem moet zelf in quarantaine want zijn twee kinderen lopen school in Edegem.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel