Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) © BELGA

Dalle wil overleg tussen Waalse burgemeesters en jeugdwerking organiseren over nieuw ‘masterplan’ voor jeugdkampen

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) wil overleg organiseren tussen de Vlaamse jeugdbewegingen en de Waalse burgemeesters. Dat is een van de acties uit een nieuw masterplan jeugdkampen dat de regering vandaag goedkeurde.

 1. Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeeltelijk ingestort
  Play
  Antwerpen

  Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeelte­lijk ingestort

  De Antwerpse brandweer moest zich vrijdagnamiddag met man en macht naar een grote kasteelbrand reppen in het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne. Om een nog onbekende reden was daar brand ontstaan in het kasteel dat momenteel verbouwd wordt tot een cohousingproject. Rond 18 uur was de brand grotendeels onder controle, maar de schade in het pand is immens. Ook de volledige dakconstructie is ingestort.
 2. Zondag -om 10 uur stipt- gaan de inschrijvingen voor populaire speelpleinen en kampen van start: “Nieuw dit jaar is een aanbod voor G-sporters”
  PREMIUM
  Leuven

  Zondag -om 10 uur stipt- gaan de inschrij­vin­gen voor populaire speelplei­nen en kampen van start: “Nieuw dit jaar is een aanbod voor G-spor­ters”

  Nu zondag gaan de online inschrijvingen voor de ReTTeKePReT- en Tofsportkampen van start. Ook voor de populaire speelpleinen van de stad Leuven is het alle hens aan dek bij de ouders die er elk jaar graag op tijd bij zijn om een plaats te bemachtigen. Geïnteresseerden kunnen het volledige aanbod nu al bekijken via www.leuven.be/vakantieaanbod.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.