Minister van Media Benjamin Dalle.
Volledig scherm
Minister van Media Benjamin Dalle. © BELGA

Dalle verwacht uitschakeling FM-radio tussen 2028 en 2031

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle verwacht dat de definitieve afschakeling van de FM-frequenties, de zogenaamde ‘switch off’, zal gebeuren tussen 2028 en 2031. De VRT moet volgens hem wel een voorloper zijn in de digitalisering van het radiolandschap. Als de ‘switch off’ er bijvoorbeeld nog niet komt op 1 januari 2028 dan kan het volgens Dalle een optie zijn om al één van de VRT-zenders volledig te digitaliseren. Welke zender dat dan moet zijn, laat de CD&V-minister in het midden, al lijkt Klara hem daar “niet geschikt” voor. Dat heeft de minister donderdag in de commissie Media geantwoord op een vraag van Karin Brouwers (CD&V).

 1. VTM NIEUWS-journalist aangevallen tijdens live verslag in Borgerhout: “Tot 19 uur was politie aanwezig, maar plots kregen ze de opdracht te vertrekken”
  Play

  VTM NIEUWS-journalist aangeval­len tijdens live verslag in Borgerhout: “Tot 19 uur was politie aanwezig, maar plots kregen ze de opdracht te vertrekken”

  Na de match tussen Marokko en België op het WK voetbal waren er opstootjes op de Turnhoutsebaan in het Antwerpse district Borgerhout. Tijdens een live-interventie voor de uitzending om 19 uur kreeg VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck een vuistslag tegen het gezicht. “Er zijn gelukkig mensen tussengekomen, waardoor het niet verder is geëscaleerd”, vertelt hij aan radiozender Joe.
 2. Studio 100 immens ontgoocheld om misgelopen FM-frequentie: “Vernieuwend”, volgens henzelf. “Te veel gebabbel”, volgens beslissers
  PREMIUM
  Showbizz

  Studio 100 immens ontgoo­cheld om misgelopen FM-frequentie: “Vernieu­wend”, volgens henzelf. “Te veel gebabbel”, volgens beslissers

  Te veel gebabbel, te weinig muziek. Dat lijkt volgens het eindrapport de belangrijkste reden waarom Spring — het radioproject van Studio 100 — finaal naast de felbegeerde FM-radiofrequentie greep. Met ‘voorgrondradio’ wilde Studio 100 de ganse dag evenveel zendtijd besteden aan (actua)gebabbel als aan muziek. Ook voor Gert en James stond een humoristisch praatprogramma klaar. Maar die plannen mogen dus weer opgeborgen worden. “Een conservatieve keuze”, klinkt het ontgoocheld bij Studio 100, dat moet toekijken hoe Qmusic, Joe en Nostalgie hun FM-plek behouden.