Redactie
Volledig scherm
Redactie © Eva Beeusaert

Daling van aantal beroepsjournalisten in Vlaanderen zet zich voort

In 2020 waren er in Vlaanderen 2.537 beroepsjournalisten. Dat zijn er 61 minder dan in 2015 en 69 minder dan in 2010. Dat meldt de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) in zijn jaarverslag van 2020. Die daling is al enkele jaren aan de gang en het verontrust de VVJ dat die tendens zich voortzet en dat er geen kentering in zicht is.

 1. Uitbraak met Zuid-Afrikaanse variant in rusthuis Ingooigem: vier van de zes besmette zorgverleners lieten zich niet (volledig) vaccineren
  Anzegem

  Uitbraak met Zuid-Afrikaanse variant in rusthuis Ingooigem: vier van de zes besmette zorgverle­ners lieten zich niet (volledig) vaccineren

  Woonzorgcentrum Wielant in het West-Vlaamse Ingooigem heeft te kampen met een uitbraak van het coronavirus. Twaalf bewoners en zes personeelsleden testten positief op de besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant. Opvallend: drie van de zes besmette personeelsleden lieten zich niet vaccineren. Eén medewerker kreeg nog maar één van de twee voorziene dosissen. “Dit toont het belang van een hoge vaccinatiegraad bij zorgverleners”, zegt epidemioloog Pierre Van Damme.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras