Het lerarenberoep is onaantrekkelijk: 95 procent van de vacatures is van tijdelijke aard met weinig zicht op een vaste job.
Volledig scherm
Het lerarenberoep is onaantrekkelijk: 95 procent van de vacatures is van tijdelijke aard met weinig zicht op een vaste job. © ANP

Daling onderwijsvacatures zorgt voor minder groot leerkrachtentekort, maar beroep nog altijd niet aantrekkelijk genoeg

Het aantal onderwijsvacatures bleef het afgelopen semester dalen en zorgt voor een ‘mildering’ van het lerarentekort. Het aantal kandidaat-leerkrachten blijft wel gelijk. “Dit toont aan dat het onderwijs voor veel mensen nog altijd geen aantrekkelijke sector is”, zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang). 

 1. Sihame El Kaouakibi stapt zelf uit Open Vld, maar blijft wel in Vlaams Parlement zetelen: “Belgische situatie scoort slechter dan toestand in sommige rimboes”
  719

  Sihame El Kaouakibi stapt zelf uit Open Vld, maar blijft wel in Vlaams Parlement zetelen: “Belgische situatie scoort slechter dan toestand in sommige rimboes”

  Sihame El Kaouakibi stapt op eigen initiatief uit Open Vld. Dat is bevestigd aan onze redactie. Ze blijft wel nog in het Vlaams Parlement zetelen als onafhankelijke. In een korte mededeling op Instagram zegt ze dat ze “met pijn in het hart” afscheid neemt van haar partij, maar dat ze ervoor kiest om “de eer aan zichzelf te houden”. Ze neemt ook een stap terug uit het bestuur van haar vzw Let’s Go Urban.
 2. Zware brand in Opwijk onder controle: acht appartementen volledig uitgebrand
  Play
  Opwijk

  Zware brand in Opwijk onder controle: acht appartemen­ten volledig uitgebrand

  Tientallen mensen zijn vrijdagnamiddag getroffen door een zwaar drama in het centrum van Opwijk. Alsof ze van papier waren gemaakt vernielde een vlammenzee op nog geen tien minuten tijd maar liefst acht appartementen. Verschillende gezinnen kwamen van het ene op het andere moment op straat te staan. Voorlopig is het onduidelijk wat de toestand van de ondergelegen flats is. Het enige goed nieuws: er vielen gelukkig geen slachtoffers bij de hevige brand.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren