In Tordale moeten begeleiders plots op zoek naar een andere dagbesteding voor hun bewoners.
Volledig scherm
In Tordale moeten begeleiders plots op zoek naar een andere dagbesteding voor hun bewoners. © rv

Daklozen, asielzoekers, mensen met autisme: voor zij die het al moeilijk hebben, is coronacrisis extra lastig

“Naar huis of onafgebroken in de instelling tot het einde van de lockdown. Geen middenweg.” Dat vreselijke dilemma kregen ouders van kinderen, jongeren en volwassenen in de jeugd- en gehandicaptenzorg onder de neus geschoven. Mensen met autisme zien hun structuur dan weer compleet verdwijnen, daklozen kunnen overdag nergens meer terecht. Voor zij die het al moeilijk hebben, is deze coronacrisis een extra dobber.

6 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Het is overleven voor iedereen nietwaar
 • gerda Beynen

  1 jaar geleden
  Buurman leeft van OCMW uitkering 927euro maar als hij alles voldaan heeft wat moet huishuur,elektriciteit, water,mutualiteit dan blijft hem 180euro over om huishoudelijke eten,wasproduct ,schampoo,zout enz te kopen... Ik heb het ook niet breed maar koop wel wat dozen eten voor hem want momenteel ligt ook voedselbanken plat. HELP ook deze mensen geef hen aub beetje meer uitkering of voedselbon voor winkel ofzo... hier zie je rijk en arm ministers denken aan hun fam.en die moeten krijgen.
 • ronny stommeleer

  1 jaar geleden
  Lastig? Ik ben dakloos zonder ziekekas. Lastig echt wel een understatement
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  En dan voor al diegene die door de jeugdrechters geplaatst zijn, en geplaatst zijn geweest. Die hebben voordeel hieraan. Toen werd er ook niet naar hen omgezien. Gevolg, die kunnen nu die eentonigheid goed verdragen. Die antwoorden nu, voor ons is dit niet erg, wij zijn dit gewoon opgesloten te zijn, en niemand die naar u omziet. Zelf ge jeugdrechters zagen toen niet naar u om.
 • willy vangeel

  1 jaar geleden
  Corona is voor iedereen lastig, maar dit virus moet ook tot nadenken stemmen want ik lees al twee weekends niets meer over weekend doden, Ook de files zijn verdwenen en de lucht kwaliteit is goed, het misdaad cijfer is enorm gedaald , les geven en werken van thuis komt ook in een stroomversnelling, Dat landen en continenten te afhankelijk zijn van bedrijven die maar op één plaats produceren is er nog ééntje. Het zou niet mogen zijn dat er mensen sterven om dit te ontdekken.