Beelden van de wateroverlast na onweer donderdagavond.
Volledig scherm
Beelden van de wateroverlast na onweer donderdagavond. © Getty, RV, Frank Eeckhout

Dak van Action begeeft het onder inbeukende regen, stortvlaag veroorzaakt kortsluiting en rookontwikkeling in woonzorgcentrum

Fikse wolkbreuken hebben donderdagavond op sommige plekken tot schade en overlast geleid. Zo begaf in Geraardsbergen het dak van de Action-winkel het onder de immense hoeveelheid regen die plots bij het zomeronweer uit de lucht kwam. In Wetteren liep de avondmarkt onder water. Ook op andere plekken waren er problemen.

9 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 maand geleden
  Over het algemeen zijn de meeste daken in orde. Door uitzonderlijk storing kan er uiteraard een probleem komen. Maar dat is niet alleen voor daken maar kelders ramen tuinen en andere zaken kunnen ook problemen ondergaan
 • Theo Van Hoof

  1 maand geleden
  Een dak mag niet begeven van wat regen. Op een bepaald niveau zouden er overloop buizen moeten zijn.
 • Danny Knockaert

  1 maand geleden
  Er moet maar ergens een verstopping zijn in de afvoer en een flinke hoeveelheid water die op het dak blijft staan is al voldoende voor sommige daken.
 • Stevie Peeters

  1 maand geleden
  Een veilig berekend en goed uitgevoerd dak moet deze last kunnen dragen.
 • Johnny Red

  1 maand geleden
  Gewoon een standaard onweer dus naar Belgische normen. We zijn dan ook een waterland , waar klassiek het regen seizoen start in mei en zowat eindigt in oktober. Voorbije jaren waren eerder uitzonderlijke zomers voor onze lage landen. Dit is tevens de hoofd reden waarom de toeristische sector richting buitenland het in het verleden in België steeds zo goed heeft gedaan.
 1. Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlijdens door coronavirus te voorkomen

  Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlij­dens door coronavi­rus te voorkomen

  Vaccinatie is erg doeltreffend om te voorkomen dat je overlijdt aan Covid-19. Dat is duidelijk te zien als je de Europese cijfers van de oversterfte bekijkt. Bulgarije is het land dat op dit moment de hoogste oversterfte optekent van heel de Europese Unie. Amper 20,5 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd en daarmee heeft het land ook de laagste vaccinatiegraad. België - waar 74 procent volledig gevaccineerd is - ziet momenteel een ondersterfte.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.