De vier hoofdrolspelers van het dagboek uit Houthulst.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier hoofdrolspelers van het dagboek uit Houthulst. © Benny Proot

Dagboek uit Houthulst. Een week in de ‘coronabroeihaard’: “Elke ochtend moeten tellen hoeveel bewoners we ‘s nachts zijn verloren? Da's hard”

Een week geleden werd vrees werkelijkheid in Houthulst: de plotse vertienvoudiging van het aantal coronabesmettingen in de gemeente was het gevolg van een uitbraak van de Britse variant - de eerste in ons land. Vier hoofdrolspelers hielden een dagboek bij van hun hectische week.

6 reacties

 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Ik denk dat de burgemeesters onder zware druk staan want zij kunnen bijna zelf niets beslissen door een traag denkende regering. Sluit zo nodig uw gemeente af en open de zaken zelf die veilig zijn.
 • PATRICK VANDENBERGHE

  2 jaar geleden
  Sterkte aan de getroffen families
 • branda van den berg

  2 jaar geleden
  Dat is niet hard maar onmenselijk echt wel,maar wel met dank aan deze regering omdat ze de grenzen niet hebben gesloten,sterkte.
 • Brigitte Wilmet

  2 jaar geleden
  Hallo. het beste artikel, die ik in maanden gelezen heb. De angst het verlies. Hoe pakken we het aan .Een dikke chapeau voor al die mensen die Houthulst, maar ook elk persoon die gelijk waar een strijd aan het strijden is. En een top artikel geschreven, niet met doel sensatie. Maar met menselijke kracht.
 • Patricia Godts

  2 jaar geleden
  Respect voor elk van deze mensen. Ook voor elke persoon werkzaam in de zorg. Het zijn stuk voor stuk helden.
 1. Pieter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: “Er geraken zou al fantastisch zijn”
  Knokke-Heist

  Pie­ter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: “Er geraken zou al fantas­tisch zijn”

  Knokke-Heistenaar Pieter-Jan Buekens (29), huisarts in opleiding, staat voor de sportieve uitdaging van zijn leven. De man wil het het kanaal van Frankrijk naar Engeland oversteken met zijn supboard ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek omtrent eierstokkanker financiert. In april vorig jaar stierf immers de zus van een studiegenoot aan het kleincellig ovarium carninoma, een zeldzame kankervariant.
 2. Willy Naessens bouwt eigen kerkje in Frankrijk: “Als je kanker hebt gehad, zou je alles doen”
  Play

  Willy Naessens bouwt eigen kerkje in Frankrijk: “Als je kanker hebt gehad, zou je alles doen”

  In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ trekt Birgit Van Mol naar het 19e eeuwse kasteel van bouwmagnaat Willy Naessens in Normandië. Op zijn vakantiedomein liet Willy ook een kerkje bouwen uit dankbaarheid omdat hij genas van kanker. “Er stond eerst een oude kerk, maar die is ingestort tijdens de renovatie. Ik heb dan maar een nieuwe gebouwd”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering.
 1. Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarstige maag”

  Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarsti­ge maag”

  Ruben Van Gucht staat bekend als fervent loper, maar de Dodentocht is toch ook voor hem een helse lijdensweg geworden. De sportcommentator voelde zich zo ellendig dat hij na 45 kilometer al naar huis terugkeerde. Van opgeven wilde hij echter niet weten. Enkele uren slaap kikkerden hem op, waarna alsnog een goede afloop volgde. “Karakter haalde het van mijn weerbarstige maag. De warmte maakte het echt een stevige beproeving. Het was een hele verstandige beslissing om tegen 13 uur te stoppen met wandelen”, klinkt het op zijn Instagrampagina.