Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dag van de waarheid voor 3M: waarrond draait het dossier?

Vandaag is de dag van de waarheid voor 3M. Als het chemiebedrijf op de hoorzitting in het Vlaams Parlement vandaag geen klare wijn schenkt, laat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de productie stilleggen. Waarrond draait het hele dossier alweer?

12 reacties

 • Renée Schietekat

  1 maand geleden
  Als je dit dossier volgt, het dossier van Kaouakibi, de 60 miljoen euro's waarvan Van den Broucke niet weet wat er mee gebeurd is en ga zo maar even door, kan je toch enkel met walging en misprijzen naar de politieke elite kijken.
 • Elise Van Damme

  1 maand geleden
  En dan zit de overheid,onze goede huisvader in met uw en mijn gezondheid, wat een giller!
 • Patrick Palinckx

  1 maand geleden
  Dit doet me denken aan een vervuilend bedrijf in Amerika vervuiling in het grondwater en een advokate Llewinsky - die verkreeg millioenen schadevergoeding voor de getroffenen. Werd ook verfilmd!
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Heel die zaak zit te diep in de politiek. Er zal een draai aan gegeven worden zodat 3M er goed zal uitkomen en dat er over de verantwoordelijke politiekers zal gezwegen worden. Zo gaat dat nu eenmaal.
 • Liane Den abt

  1 maand geleden
  Ondertussen gaan de werken door en wordt de chemische afval verder verspreid door opgravingen.
 1. Uitbreiding van gezondheidsonderzoek PFOS naar perimeter van 5 km: “Koppel ook medische dossiers van personen met hoge PFOS-waarden”
  Melsele/Beveren

  Uitbrei­ding van gezond­heids­on­der­zoek PFOS naar perimeter van 5 km: “Koppel ook medische dossiers van personen met hoge PFOS-waar­den”

  Het Agentschap Zorg en Gezondheid wil haar onderzoek naar de blootstelling aan PFOS uitbreiden naar een zone van 5 km rond de 3M-fabriek. De focus ligt daarbij op de overheersende zuidwestelijke windrichting. Ook Melsele en Beveren krijgen aandacht. Koen Daniëls (N-VA), ondervoorzitter van de PFAS-onderzoekscommissie, pleit er ook voor om medische dossiers te koppelen van mensen met hoge PFOS-waarden om na te gaan welke gezondheidsrisico’s er zijn.
 1. Vergadering van de waarheid voor 3M: “Als er geen duidelijkheid komt wordt productie stilgelegd”

  Vergade­ring van de waarheid voor 3M: “Als er geen duidelijk­heid komt wordt productie stilgelegd”

  De vergadering van de waarheid voor 3M is van start gegaan. Als het chemiebedrijf geen klare wijn schenkt over zijn uitstoot, dan zal minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) de productie laten stilleggen. Dat heeft ze gisteren in het Vlaams Parlement gezegd. Haar collega van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil intussen nagaan of een breder bloedonderzoek mogelijk is en hoe 3M kan opdraaien voor de kosten van dat onderzoek.