Kaily Desmet: "Ik ben uitgegroeid tot een heel zorgzaam type, moest heel vroeg volwassen en zelfstandig worden. Maar dat ik al zo lang zorg voor mijn mama, heeft zijn mooie kanten. De band die ik met mijn ouders heb, is onbeschrijflijk."
Volledig scherm
PREMIUM
Kaily Desmet: "Ik ben uitgegroeid tot een heel zorgzaam type, moest heel vroeg volwassen en zelfstandig worden. Maar dat ik al zo lang zorg voor mijn mama, heeft zijn mooie kanten. De band die ik met mijn ouders heb, is onbeschrijflijk." © Simon Mouton Photo News

Dag van de Mantelzorg: Kaily Desmet (23) uit Heule zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama

Kaily Desmet (23) zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama. In Vlaanderen is één tiener op vijf zo’n ‘mantelzorger’, die naast studeren, ook voor een familielid moet zorgen. “Het etiket mantelzorger heb ik toen niet gekregen. We waren gewoon een probleemgezin, terwijl ‘zorgen voor’ zo mooi kan zijn. Ik heb een heel goede band met mijn ouders. En ik ben héél snel volwassen geworden.” De getuigenis van Kaily, hoe ze alles probeert te combineren.

15 reacties

 • Pim Pauwels

  1 maand geleden
  Respect voor al die kinderen die voor hun ouders zorgen!
 • carine Thielemans

  1 maand geleden
  Proficiat meid, mijn jongste dochter studeert aan U Gent en staat altijd paraat sinds mijn tweede hartaanval. Het is een schat van een kind Ik heb er 7 maar deze is mijn briljant. Het zijn voornamelijk de 3 jongsten die elkaar steunen zelfs vanuit Engeland en Hogeschool Limburg .Voor zulke 2 zonen en een dochter zou je de wereld aan hun voeten leggen. Al deze jongeren hebben geen gouden randje maar een briljanten randje .
 • luc boeckx

  1 maand geleden
  Zoiets is onbetaalbaar!
 • Hendrik De Zutter

  1 maand geleden
  Respect !!
 • Duplessis Connie

  1 maand geleden
  Heel fier op mijn dochter
 1. ANNO 2021. ‘Kotmadam’ Katrien Devos (70): “Overleden schoonvader heeft me weer aan het lezen gezet”
  PREMIUM
  Showbizz

  ANNO 2021. ‘Kotmadam’ Katrien Devos (70): “Overleden schoonva­der heeft me weer aan het lezen gezet”

  Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: actrice Katrien Devos (70), van 1991 tot 2020 de 'kotmadam’ op VTM en nu mantelzorger. Vorig jaar in september stierf haar schoonvader, een keerpunt in haar leven. “Toen zijn as verstrooid werd, kwam er net een grote zwerm wilde ganzen overvliegen. Dat beeld ga ik nooit vergeten.”
 2. INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermis­bruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”

  “Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofilie van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”