Kaily Desmet: "Ik ben uitgegroeid tot een heel zorgzaam type, moest heel vroeg volwassen en zelfstandig worden. Maar dat ik al zo lang zorg voor mijn mama, heeft zijn mooie kanten. De band die ik met mijn ouders heb, is onbeschrijflijk."
Volledig scherm
PREMIUM
Kaily Desmet: "Ik ben uitgegroeid tot een heel zorgzaam type, moest heel vroeg volwassen en zelfstandig worden. Maar dat ik al zo lang zorg voor mijn mama, heeft zijn mooie kanten. De band die ik met mijn ouders heb, is onbeschrijflijk." © Simon Mouton Photo News

Dag van de Mantelzorg: Kaily Desmet (23) uit Heule zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama

Kaily Desmet (23) zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama. In Vlaanderen is één tiener op vijf zo’n ‘mantelzorger’, die naast studeren, ook voor een familielid moet zorgen. “Het etiket mantelzorger heb ik toen niet gekregen. We waren gewoon een probleemgezin, terwijl ‘zorgen voor’ zo mooi kan zijn. Ik heb een heel goede band met mijn ouders. En ik ben héél snel volwassen geworden.” De getuigenis van Kaily, hoe ze alles probeert te combineren.

16 reacties

 • Viviane Salembier

  2 maanden geleden
  Ik ben 30 jaar mantelzorger geweest van 1978 tot 2014, nu ben ik 69 jaar en al jaren in behandeling bij een psycholoog.
 • Pim Pauwels

  1 jaar geleden
  Respect voor al die kinderen die voor hun ouders zorgen!
 • Carine Thielemans

  1 jaar geleden
  Proficiat meid, mijn jongste dochter studeert aan U Gent en staat altijd paraat sinds mijn tweede hartaanval. Het is een schat van een kind Ik heb er 7 maar deze is mijn briljant. Het zijn voornamelijk de 3 jongsten die elkaar steunen zelfs vanuit Engeland en Hogeschool Limburg .Voor zulke 2 zonen en een dochter zou je de wereld aan hun voeten leggen. Al deze jongeren hebben geen gouden randje maar een briljanten randje .
 • luc boeckx

  1 jaar geleden
  Zoiets is onbetaalbaar!
 • Hendrik De Zutter

  1 jaar geleden
  Respect !!
 1. Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuurders riskeren boete, rijverbod of gevangenisstraf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuur­ders riskeren boete, rijverbod of gevangenis­straf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden rond met een vervallen plastic rijbewijs. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). Wie zonder geldig rijbewijs rijdt, riskeert een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro, een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar of een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar. Als bij een ongeval wordt vastgesteld dat het rijbewijs van de bestuurder vervallen is, heeft dat ook grote gevolgen voor de verzekering.
 2. ANNO 2021. ‘Kotmadam’ Katrien Devos (70): “Overleden schoonvader heeft me weer aan het lezen gezet”
  PREMIUM
  Showbizz

  ANNO 2021. ‘Kotmadam’ Katrien Devos (70): “Overleden schoonva­der heeft me weer aan het lezen gezet”

  Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: actrice Katrien Devos (70), van 1991 tot 2020 de 'kotmadam’ op VTM en nu mantelzorger. Vorig jaar in september stierf haar schoonvader, een keerpunt in haar leven. “Toen zijn as verstrooid werd, kwam er net een grote zwerm wilde ganzen overvliegen. Dat beeld ga ik nooit vergeten.”