Jef Vermassen en Peter V.H. (44) die Jarne doodde.
Volledig scherm
PREMIUM
Jef Vermassen en Peter V.H. (44) die Jarne doodde. © Photo News

"Daders van passionele moorden zijn vaak narcisten": Vermassen over hoe een simpele ruzie kan leiden tot moord

In één week tijd werd Vlaanderen opgeschrikt door twee bloedige drama’s als gevolg van een stukgelopen relatie. Verder onderzoek moet nog duidelijk maken wat Peter V.H. en S.D. bezielde, maar volgens toppleiter Jef Vermassen (75) zijn daders van passionele moorden vaak narcisten, zegt hij aan Dag Allemaal. “Ze kunnen het niet verkroppen dat hun ex iemand anders heeft. Dat soort mensen redeneert: ‘Jij bent van mij!’”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Ruim 20 jaar voor hij met machete aan bed stond, waren er al waarschuwingssignalen: Peter V.H. (44) eerder veroordeeld voor belaging en geweld
  PREMIUM

  Ruim 20 jaar voor hij met machete aan bed stond, waren er al waarschu­wings­sig­na­len: Peter V.H. (44) eerder veroor­deeld voor belaging en geweld

  Zijn ex-partner C.B. (43) en haar gezin uit Merksplas wisten van niks. Maar Peter V.H. (44), de man die Jarne Pire (19) doodde met een machete, had een strafblad. Al meer dan twintig jaar geleden waren er die eerste waarschuwingssignalen: twee celstraffen voor opzettelijke slagen en verwondingen en belaging via de telefoon. De rechter sprak toen over “zeer ernstige feiten”.